Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τσίμπησαν” τον αδερφό του Σημίτη – Έμβασμα από offshore στις Μπαχάμες – Τι απαντά

“Τσίμπησαν” τον αδερφό του Σημίτη – Έμβασμα από offshore στις Μπαχάμες – Τι απαντά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Κώστας Σημίτης, Μπαχάμες, Σκάνδαλο,

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε επίπεδο Δικαιοσύνης για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Σπύρο Σημίτη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η «kontranews» οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών που συνδέονται με τη διαδρομή ενός εμβάσματος 845.000 ευρώ το οποίο κατατέθηκε το 2010 στην Εμπορική Τράπεζα.

Το έμβασμα προέρχονταν από offshore εταιρεία που είχε έδρα τις Μπαχάμες πάρκαρε για ένα μικρό διάστημα στην Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια τροφοδότησε λογαριασμό του Σπύρου Σημίτη σε γερμανική τράπεζα.

Οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το έμβασμα αυτό είναι ύποπτο, γιατί η συγκεκριμένη offshore ενδεχομένως να συνδέεται με εταιρείες που είχαν συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η Εμπορική Τράπεζα αλλά και οι αρμόδιοι μηχανισμοί της Τραπέζης της Ελλάδος δεν προχώρησαν σε κανένα έλεγχο νομιμότητας των συγκεκριμένων κεφαλαίων παρά το γεγονός ότι το ποσό ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και προέρχονταν από μια offshore εταιρεία. Στην πορεία οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνεται ότι ανακάλυψαν νέα στοιχεία για τον επίμαχο λογαριασμό.

Γι’ αυτό επέβαλαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε μια σειρά από χώρες που εμφανίζει κίνηση λογαριασμών τόσο η συγκεκριμένη offshore όσο και ο Σπύρος Σημίτης. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει θύελλα αντιπαράθεσης με δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός απειλεί με μηνύσεις και αγωγές όσους επιχειρήσουν να τον εμπλέξουν με τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Βέβαια η Δικαιοσύνη διερευνά μια υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο αδελφός του γι’ αυτό είναι ακατανόητες οι απειλές που εκτοξεύει.

Οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να ελέγξουν εξονυχιστικά τον συγκεκριμένο λογαριασμό γιατί με βάση τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους τον χαρακτηρίζουν ύποπτο όπως ύποπτη θεωρούν και τη διαδρομή του εμβάσματος από Μπαχάμες, Αθήνα και με τελική κατάληξη σε γερμανική τράπεζα.

Ο ίδιος ο Σπύρος Σημίτης ισχυρίζεται ότι είχε καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό σε ελληνική τράπεζα μαζί με πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ που εισέπραξε από την πώληση ακινήτου στην Ελλάδα.

Δεν διευκρινίζει όμως τον τροφοδότη λογαριασμό από τον οποίο κατατέθηκε το έμβασμα. Για ποιο λόγο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Γερμανία και αδελφός πρωθυπουργού χρησιμοποιεί για την κίνηση λογαριασμού offshore με έδρα τις Μπαχάμες. Συνήθως τις offshore χρησιμοποιούν αυτοί που επιδιώκουν να κρύψουν μαύρο χρήμα και όχι δημόσια πρόσωπα.

Η απάντηση για τη διαδρομή του λογαριασμού θα δοθεί σύντομα από τη Δικαιοσύνη. Άλλωστε τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής έχουν υποβληθεί και οι απαντήσεις θα φωτίσουν όλες τις πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις σε επίπεδο Δικαιοσύνης για τον επίμαχο λογαριασμό του Σπύρου Σημίτη, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για την offshore της Μαρέβας, προκαλούν επικίνδυνους τριγμούς στο χρεοκοπημένο παλιό πολιτικό σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται offshore εταιρεία που έχει σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη γεγονός που δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα.

Σχετικά άρθρα