Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρό καρφί Τσίπρα για Μαρέβα – Κυριάκο: Από τον παράδεισο της φορολογίας στην κόλαση της πολιτικής

Σκληρό καρφί Τσίπρα για Μαρέβα – Κυριάκο: Από τον παράδεισο της φορολογίας στην κόλαση της πολιτικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Paradise Papers, Siemens, Αλέξης Τσίπρας, Διαπλοκή, Λευτέρης Αυγενάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Σταύρος Παπασταύρου, ΣΥΡΙΖΑ, Φοροδιαφυγή,

Για το τέλος της ομιλίας του φυλούσε την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της νέας αποκάλυψης πως η σύζυγός του κατέχει offshore εταιρία στη λίστα των Paradise Papers, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να κατονομάσει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι, κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για τις νέες αποκαλύψεις, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως δεν μπορεί επ’ αόριστον να μην απαντά, όπως έπραξε για τις υποθέσεις της Siemens, του Λευτέρη Αυγενάκη του Σταύρου Παπασταύρου και των θαλασσοδανείων.

Υπογραμμίζοντας πως η μάχη για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα θα κρίνει τη σημερινή κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με νόημα πως “όσοι κατέφυγαν στον παράδεισο της φορολογίας, κατέληξαν στην κόλαση της πολιτικής”, φωτογραφίζοντας με αυτό το φαρμακερό σχόλιο τη συμμετοχή της κας Γκραμπόφσκι στις λίστες των Paradise Papers.

«Είναι εξοργιστικό, όταν μέσα στις λίστες της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις, που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.​ Δεν μιλάμε για κόμματα, μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα κάθε έννοιας ήθους και πολιτικής καθαρότητας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας, δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής» σημείωσε με νόημα o πρωθυπουργός σχετικά με με την εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη στα Paradise Papers. «Ανάμεσα στα ονόματα είναι και πρόσωπα που εκπροσωπούν αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Ελπίζω να μη μας κατηγορήσουν και για διεθνή συνωμοσία για να πλήξουμε τη ΝΔ» συμπλήρωσε.

«Από τη μάχη κατά της διαφθοράς θα κριθούμε σε μεγάλο βαθμό, ήταν και παραμένει ενας από τους βασικούς μας στόχους. Αυτή η μάχη θέλει τόλμη αλλά και αρετή και αυτό το ξέρουμε εμείς και ο λαός που βλέπει τις τελευταίες μέρες καταιγισμό αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι θα γινόταν αν μέσα στα χρυσά ονόματα των παραδείσων υπήρχε έστω ένα όνομα υπουργού και βουλευτή της Αριστεράς;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα βρει την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ερευνηθούν οι υποθέσεις φοροδιαφυγής. Κανένας παράδεισος τελικά δεν είναι τόσο μακρινός αν έχουμε τη θέληση να τον φτάσουμε».

Η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα, είπε ο κ. Τσίπρας, με στόχο:

-Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.

-Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.

-Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

-Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν θα περιμένουμε το τέλος των μνημονίων για να χτίσουμε το αύριο

Όλοι ανεξαιρέτως οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται πλέον σε στέρεες βάσεις. Έχουμε άνοδο της οικονομικής εμπιστοσύνης, των εξαγωγών, των επενδύσεων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με ιδιαίτερη έμφαση στο θετικό κλίμα που καταγράφουν όχι μόνο οι οικονομικοί αλλά και οι κοινωνικοί δείκτες συνέχισε την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι “η οικονομία ανακάμπτει”.

«Εδώ και δυόμισι χρόνια, από τη θέση της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα: Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια περίοδος ιδιαίτερα σκληρών και αποτυχημένων, προγραμμάτων.δεν πάει χαμένος ο αγώνας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την αξιολόγηση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα, με τους εργαζόμενους να έρχονται πρώτοι στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διάσωση του Ταμείου των δημοσιογράφων και με συμφωνία για τιςσυντάξεις.

«Η αξιολόγηση κλείνει ένα ασυνηθιστα θετικό κλίμα με διεθνείς πρωτοβουλίες στήριξης και νέα εικόνα συνολικά στις αγορές. Στο eurogroup η Ελλάδα συζητήθηκε μόλις για 2 λεπτά» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό οδηγεί στην επόμενη ημέρα ανοίγοντας την μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος αλλά και στην τελική ευθεία για την έξοδο από μια μακρά περίοδο επιτροπείας επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

“Δεν θα περιμένουμε το τέλος των μνημονίων για να χτίσουμε το αύριο. Το αύριο είναι εδώ, στην αφοσιωμένη καθημερινή μας προσπάθεια, στην κινητοποίηση των πιο πρωτοπόρων δυνάμεων της κοινωνίας. Η έξοδος από την κρίση είναι πιο κοντινή και πιο ρεαλιστική από ποτέ” τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι “δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα”, με στόχο:

-Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.

-Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.

-Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

-Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η γ΄αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο», απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:

-Πρώτον, χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.

-Δεύτερον, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Τρίτον, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων.

-Τέταρτον, επίσης σημαντικό, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.

-Με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

-Με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Κοινωνικό επίδομα

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα “εξαπτέρυγά” της επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».

Η κυβέρνησή μας εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών

«Η κυβέρνησή μας εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά» είπε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα» προσέθεσε.

Σχετικά άρθρα