Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμανατίδης: Όταν ψηφίσαμε την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε Οffshore, η ΝΔ αποχώρησε

Αμανατίδης: Όταν ψηφίσαμε την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε Οffshore, η ΝΔ αποχώρησε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Paradise Papers, Γιάννης Αμανατίδης, Μαρέβα Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εξωτερικών, Φοροδιαφυγή,

«Τα Paradise Papers δείχνουν ένα σκηνικό αποκάλυψης, το οποίο έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά και ειδικό, για τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε κρίση» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο κ. Αμανατίδης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε το 2016 -με τον νόμο 4396/2016 για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε εξωχώριες εταιρίες- ότι απαγορεύεται σε Έλληνες πολιτικούς και στο άμεσο περιβάλλον τους να έχουν οποιαδήποτε δραστηριότητα χρημάτων με εταιρείες στο εξωτερικό.

«Ήταν μία σημαντική απόφαση που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε με τον τρόπο αυτόν την πολιτική βούληση, ότι όταν η χώρα περνάει αυτή την κρίση και κάνει προσπάθειες για να βγει, δεν μπορεί κάποιοι -ειδικά πολιτικοί- να βγάζουν τα χρήματά τους έξω και να έχουν τέτοιες δραστηριότητες.

Να θυμίσω ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση η ΝΔ αποχώρησε» επισήμανε.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα, που εμφανίζει το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, στη λίστα των Paradise Papers, ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν, αλλά και τις διευκρινίσεις που η ίδια έδωσε μέσω επιστολής, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι «το θέμα είναι πολιτικό, πέρα από τη νομική πλευρά».

«Όταν λες ότι εγώ θα κάνω στη χώρα μου κάποια πράγματα, δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι, είτε εσύ, είτε το περιβάλλον με έναν διαφορετικό τρόπο» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση για τα ζητήματα ασφάλειας ο υφυπουργός εξέφρασε την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία «ελλείψει στρατηγικού αφηγήματος για την επόμενη μέρα και για το χτίσιμο της νέας Ελλάδας και σε μία προσπάθεια συσκοτισμού των πραγματικών της διαθέσεων, οδηγείται σε μία πολιτική, που τη μία εβδομάδα λέει το ένα και την άλλη κάτι άλλο».

Σχετικά άρθρα