Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων

Τσίπρας: Τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδήλωτη Εργασία, Αλέξης Τσίπρας, Ανασφάλιστη Εργασία, Εργασία, Θέσεις Εργασίας, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας,

“Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία”, σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, που συνοδεύεται από βίντεο αναφορικά με την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.

Ειδικότερα, επί του θέματος τονίζεται στην ιστοσελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού (primeminister.gr) ότι “κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας”.

Σημειώνεται ότι “με μια σειρά πρωτοβουλίες όπως η αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, η εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος και η επέκταση του Μητρώου Παραβατικότητας, οι στοχευμένοι έλεγχοι στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, η αναβάθμιση υπηρεσιών ενημέρωσης και νομικών συμβουλών, ο συντονισμός και η κοινή δράση των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και η ίδρυση ειδικού τμήματος Καταπολέμησης Αδήλωτης Εργασίας, πετύχαμε και μειώσαμε την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας”.

Τονίζεται επίσης ότι:

– “Για πρώτη φορά μπαίνει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας με την εφαρμογή μέτρων που προβλέπουν υψηλά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις απολάμβαναν ασυλία, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία”.

– “Οι νόμοι για τις υπερωρίες ενεργοποιούνται”.

– “Οι εργαζόμενοι προστατεύονται από τον εξαναγκασμό σε εικονικές, οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη δουλειά τους.

“Aποτέλεσμα: Η αδήλωτη εργασία από το 19,17% που βρισκόταν το 2014, μειώθηκε στο 13,58% ενώ στους εργαζόμενους καταβλήθηκαν περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ, από δεδουλευμένες οφειλές”, υπογραμμίζεται.

Σχετικά άρθρα