Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως… Γκόθαμ Σίτι

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανίσει την Ελλάδα ως… Γκόθαμ Σίτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Siemens, Αστυνομία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκάνδαλο,

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δίνοντας του στίγμα των προθέσεων του Αλέξη Τσίπρα ενόψει της αυριανής κοινοβουλευτικής σύγκρουσης στη Βουλή, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του κ. Μητσοτάκη για την ανομία και την εγκληματικότητα.

“Δεν θεωρώ ότι πατά γερά στην πραγματικότητα η αίσθηση που προσπαθούν να δημιουργήσουν ΝΔ και φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ που ασκούν ένα είδος ιδεολογικής τρομοκρατίας, ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας και ανασφάλειας”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, παραθέτοντας τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη σύλληψη του δολοφόνου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, των απαγωγέων του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη, την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών αλλά και στο πεδίο της τρομοκρατίας με αυτήν του αποστολέα του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι “είναι μια ολισθηρή πορεία αυτή που έχει ακολουθήσει η ΝΔ και προσπαθεί να πυροδοτήσει συντηρητικά, φοβικά αντανακλαστικά, τρομοκρατώντας”, ενώ παράλληλα, μίλησε για τρομοκρατία για τρομερές πολιτικές αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα”.

“Θα ακούσουμε αύριο μια ιστορία του κ. Μητσοτάκη ότι ζούμε σε μια χώρα όπου επικρατεί χάος και ανασφάλεια, θα προσπαθήσει να κάνει τη χώρα να μοιάζει με το… Γκόθαμ Σίτι, σχολίασε σκωπτικά, για να τονίσει ότι “εμείς θα απαντήσουμε με συγκεκριμένα στοιχεία και θα αναδείξουμε τους βασικούς άξονες της αντεγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης”.

Ωστόσο, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως στοπεδίο της ανομίας και της εγκληματικότητας εμπίπτουν και οι υποθέσεις όπως αυτή του σκανδάλου της SIEMENS με αφορμή την κατάθεση της γραμματέα του κ. Χριστοφοράκου που αναφέρει ονομαστικά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλους πολιτικούς είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ.

“Ο κ. Μητσοτάκης για τις ειδικές σχέσεις που διατηρούσε με τη SIEMENS δεν έχει απαντήσει ποτέ”, “πρέπει να δώσει συγκεκριμένες και σαφείς πολιτικές απαντήσεις σε αυτά”, τόνισε.

Χαρακτήρισε την υπόθεση της SIEMENS ως την “εξαιρετικά αιχμηρή κορυφή του παγόβουνου”, που “συμπυκνώνει τη λογική και τις πρακτικές τροχοδρόμησης του πολιτικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών”.

Σημείωσε ότι η ΝΔ οφείλει να απαντήσει και αναφορικά με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν φέρεται να έχει συναλλαγές με κύκλωμα εκβιαστών και λαθρεμπόρων χρυσού, αποκομίζοντας και… “δωράκια”.

Σχετικά άρθρα