Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων την υποστήριξη της Ελλάδας

Ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων την υποστήριξη της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Αμανατίδης, Νίκος Κοτζιάς, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης, συνάντησαν την Τρίτη, στο περιθώριο των εργασιών της Δεύτερης Διεθνούς Διάσκεψης για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. κ. Θεόφιλο Γ΄.

Η συζήτηση αφορούσε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η ανάγκη υπεράσπισης και διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος στους Αγίους Τόπους, με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Η προστασία του συγκεκριμένου καθεστώτος, το οποίο έχει διασφαλίσει εδώ και αιώνες την ειρηνική συνύπαρξη όλων των θρησκειών, αποκτά αυξημένη σημασία υπό το πρίσμα των ολοένα αυξανόμενων περιστατικών αμφισβήτησής του.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στους μακραίωνους δεσμούς του Ελληνισμού και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και εξέφρασε την ετοιμότητά του να παράσχει υποστήριξη στο δύσκολο έργο που αυτό επιτελεί.

Σχετικά άρθρα