Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδριάζει η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για την παραίτηση Κουβέλη

Συνεδριάζει η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για την παραίτηση Κουβέλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Οικονόμου, ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης,

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, σήμερα και αύριο προκειμένου να αποφασίσει για την αποδοχή ή μη της παραίτησης που έχει υποβάλει ο Φώτης Κουβέλης.

Οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης αρχίζουν με εισηγητική ομιλία του κ. Κουβέλη, ο οποίος είναι υπό παραίτηση μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το κόμμα, όπου η ΔΗΜΑΡ συγκέντρωσε ποσοστό 1,2%, γεγονός που οδήγησε σε έντονη εσωκομματική κρίση, με ορισμένα στελέχη της να θέτουν θέμα ηγεσίας.

Ο κ. Κουβέλης ήδη από τις 28 Μαΐου υπέβαλε την παραίτηση του στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ , προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη της Κ.Ε. και οι βουλευτές εξέφρασαν ομόφωνα τη διαφωνία τους με την απόφαση του κ. Κουβέλη.

Το κλίμα στη Δημοκρατική Αριστερά είναι βαρύ και μετά τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για «προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη» και για απροθυμία του κόμματος να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Σχετικά άρθρα