Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρήγας για Παπακώστα: Στη ΝΔ επιβάλλεται η γραμμή της άκρας δεξιάς

Ρήγας για Παπακώστα: Στη ΝΔ επιβάλλεται η γραμμή της άκρας δεξιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς την άκρα δεξιά στο οικονομικό, πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο επεσήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας στην ΕΡΤ καλούμενος να σχολιάσει την αποπομπή της βουλεύτριας, Κατερίνας Παπακώστα.

Ο κ.Ρήγας εξήγησε ότι δηλώσεις όπως αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη να μην είμαστε ενοχικοί με την “επταετία”, χωρίς να την κατονομάζει ως χούντα και δικτατορία, ή οι αποστάσεις από το κέντρο που επιδιώκει, αποδεικνύουν ότι ο κ. Γεωργιάδης κάνει ο,τιδήποτε για να επιβάλλει την ακροδεξιά αντίληψη στη Ν.Δ.

Στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο επίσης η Ν.Δ. είναι προσανατολισμένη προς τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πρακτικές.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος της καταστροφικής ρητορείας που από την αρχή επέλεξε και της στρατηγικής του ώριμου φρούτου με επικείμενες εκλογές, απέτυχε πλήρως σε αυτό και στη συνέχεια ακολούθησε την τακτική των fake news».

Ωστόσο και αυτό φαίνεται να αποτυγχάνει, καθώς όπως ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε κάνει πέντε αναπτυξιακά συνέδρια και ήμουν και στα πέντε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι όσο και να μιλάνε περί καταστροφής η διαστρέβλωση δεν περνάει στην κοινωνία».

Ο κ. Ρήγας κάλεσε τη Ν.Δ. να δηλώσει ευθέως, αν η στρατηγική της είναι η ακροδεξιά, κι αν δεν είναι αυτή η στρατηγική της να την απομονώσει και να την καταδικάσει.

«Μας κουνάνε το δάχτυλο σαν να μην αντιλαμβάνονται τι έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται μια αντίληψη, που είναι πολύ μακριά και από τον Κ. Καραμανλή».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι ακριβώς εξαιτίας αυτής της πολιτικής που έχει επιλεγεί, η χώρα έχει καταστεί πόλος σταθερότητας και ειρήνης.

Πρωτεύει η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων επεσήμανε ωστόσο χρειαζόμαστε ταυτόχρονα την άμυνα της χώρας ισχυρή και αποτελεσματική.

Σχολιάζοντας την κριτική του κ. Φίλη για την αναβάθμιση των F16 υποστήριξε ότι «οι συγκρίσεις είναι λάθος καθώς πρέπει να έχουμε και ασθενοφόρα πρέπει να εχουμε και αεροπλάνα».

Τέλος σε ερώτηση για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «οι ειρηνικές διαμαρτυρίες είναι δικαίωμα κάθε πολίτη.

Η διαμαρτυρία είναι δεκτή αλλά πρέπει να συμβάλλει σε μια λογική επίλυσης των προβλημάτων και κανείς δεν πρέπει να ενισχύει την αντίπαλη πλευρά, δίνοντας άλλοθι στο καθεστώς των προηγούμενων χρόνων και τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων” πρόσθεσε ξεκαθαρίζοντας ότι “είναι αντίθετος στις βίαιες ενέργειες και τη στοχοποίηση σε προσωπικό επίπεδο”.

Σχετικά άρθρα