Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπηλιωτόπουλος: Μετάνιωσα που δεν ήμουν υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ.

Σπηλιωτόπουλος: Μετάνιωσα που δεν ήμουν υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρης Σπηλιωτόπουλος, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Το μνημόνιο και αν μπορούσε να αποφευχθεί το 2010, το πολιτικό στίγμα της ΝΔ, τα «λούμπεν στοιχεία» της, τα λάθη του κόμματος την περίοδο 2004-2009, αλλά και η στάση που κράτησε στην «κούρσα» διαδοχής του Κώστα Καραμανλή, ήταν μερικά από τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο «γαλάζιος» πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο attikinews.gr.

Αναλυτικότερα, ο πρώην υπουργός της ΝΔ χαρακτήρισε ως μια «πολύ σημαντική στιγμή» για τη ζωή του, την εποχή που «πολλοί συνάδελφοι βουλευτές» τον πίεζαν – όπως ο ίδιος αναφέρει – να θέσει υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή το 2009, ώστε να μπει «σφήνα ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στην Ντόρα Μπακογιάννη».

Παράλληλα, αν και δήλωσε πως δεν μετανιώνει για τις αποφάσεις που πήρε, υπογράμμισε πως θα έπρεπε να είχε ακούσει εκείνα τα στελέχη που του συνέστησαν να μπει στην κούρσα.

«Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις που πήρα. Απλώς, θα έπρεπε να έχω ακούσει εκείνα τα στελέχη και να είχα καταθέσει το δικό μας στίγμα στο πολιτικό παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για το μνημόνιο

Σχετικά με το μνημόνιο, σημείωσε πως «μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν όταν κέρδισε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε πάρει μέτρα τα οποία εμείς ζητήσαμε να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα», ενώ στα λάθη της ΝΔ συμπεριλαμβάνει το ότι «θα μπορούσε να ήταν πιο τολμηρή σε κάποιες αποφάσεις, όπως τη προάσπιση των συμφερόντων της χώρας το 2008 που καιγόταν η Αθήνα».

Αναφορικά με τη φράση «λούμπεν στοιχεία» που είχε χρησιμοποιήσει για στελέχη της ΝΔ μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου του 2014, σχολίασε:

«Δε χρειάζεται να γίνω πιο σαφής. Έγινε σαφέστατο το εκλογικό σώμα. Αυτά τα στοιχεία σήμερα δεν βρίσκονται ούτε στη πρώτη γραμμή, ούτε σε μία σειρά εκλογής και μάλιστα πολλά από αυτά τα στοιχεία έχασαν πανηγυρικά τις εκλογές».

Σχετικά άρθρα