Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπίστης ενοχλείται που κάποιοι δεν θέλουν να πουν… Ελιά

Ο Μπίστης ενοχλείται που κάποιοι δεν θέλουν να πουν… Ελιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελιά, Νίκος Μπίστης, ΠΑΣΟΚ,

“Το πρόβλημα του ΠαΣοΚ δεν θα λυθεί εκτός πλαισίου Ελιάς” τονίζει με νόημα ο Νίκος Μπίστης σε συνέντευξή του στον Βήμα FM αφήνοντας αιχμές σε όσους από το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν καν να μιλάνε για Ελιά.
“Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν τολμούν να πουν τη λέξη Ελιά. Αν τους ακούσεις, νομίζεις ότι κατέβηκε το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και όχι η Ελιά – στην οποία βεβαίως είχε σημαντική θέση το ΠΑΣΟΚ” υπογράμμισε ο Νίκος Μπίστης.

Διαβάστε αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έκανε στον Bήμα FM o Νίκος Μπίστης:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν τολμούν να πουν τη λέξη Ελιά. Αν τους ακούσεις, νομίζεις ότι κατέβηκε το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και όχι η Ελιά – στην οποία βεβαίως είχε σημαντική θέση το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό, όμως, είναι μια σημαντική λεπτομέρεια για το τι έχουν στο μυαλό τους και η υπόθεση της συγκρότησης – και όχι ανασυγκρότησης – της Κεντροαριστεράς νομίζουν ότι είναι εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και διευθέτησης της ηγεσίας του. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν το θεωρεί έτσι, αλλά αν το θεωρούν άλλοι έτσι, νομίζω ότι είναι τεράστιο λάθος.

Αν λένε ότι αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, η απάντησή μου είναι ότι ας κατέβαιναν ως ΠΑΣΟΚ. Κανείς, όμως, δεν τόλμησε να πει πριν από ένα μήνα να κατέβουν ως ΠΑΣΟΚ.

Και υπάρχουν σημαντικά πολιτικά ζητήματα, όπως ότι δείχνουν στο βάθος ΣΥΡΙΖΑ – ο κ. Ρέππας το έδειξε πολύ καθαρά και άλλοι δεν μιλάνε, αγνοώντας ότι υπάρχει σήμερα μια κατάσταση, μια πολιτική σταθερότητα για την οποία η Ελιά πάλεψε να έχει προοδευτικό πρόσημο.

Ένας φιλόσοφος το είπε πολύ πρακτικά: η Ελιά και το Ποτάμι, μόνο αυτά να δεις, υπάρχει χώρος ζωτικότατος για έναν τρίτο, μεταρρυθμιστικό πόλο. Δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν όλοι αυτό. Αφήστε να το δούμε (αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο συνεργασίας). Έχουμε μια ανοιχτή πρόταση που απευθύνεται και στο χώρο της ΔΗΜΑΡ, αλλά από μία στραβή πολιτική εξαερώθηκε.

Ο χώρος υπάρχει μέσα στην κοινωνία και σε ό,τι μας αφορά, στην Ελιά, θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα η συντονιστική της επιτροπή με κάθε σεβασμό στην παράλληλη διαδικασία των κομμάτων, αλλά δεν θα σταματήσει να υπάρχει. Θα κάνει την επαφή και με κόμματα της Κεντροαριστεράς και με πρόσωπα του χώρου που έμειναν απ’ έξω και το λέγαμε από την αρχή και εγώ επιμένω: πρόσωπα, κινήσεις και κόμματα θα συναντηθούν.

Όσοι δεν συναντηθούν, υπάρχει και το παράδειγμα της ΔΗΜΑΡ που λέει ότι όποιος γύρισε την πλάτη του σ’ αυτήν την υπόθεση, είχε ένα σημαντικό πολιτικό και εκλογικό πρόβλημα.

Στην περιπέτεια που ζήσαμε στην Ελιά και είχε ένα πρώτο αίσιο τέλος, ο Βενιζέλος δεν ήταν πρόβλημα. Ήταν μέρος της λύσης και σταθεροποιητικός παράγοντας για τη χώρα και την Ελιά.

Δεν έχω να του προσάψω κάτι. Έκανε μια συνεννόηση για το πώς θα πορευτούμε και την τήρησε στο ακέραιο. Άλλοι δεν την τήρησαν και όταν βλέπω στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βγαίνουν τώρα και μιλάνε και αγνοούν την Ελιά, αυτοί δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα και αυτοί είναι που νομίζουν ότι όλα θα λυθούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Δεν θα λυθούν εκεί. Θα λυθούν και εκεί. Αλλά οι πορείες θα είναι παράλληλες. Η Ελιά θα προχωρήσει και θα συνεννοηθεί με τη ΔΗΜΑΡ, με τον Θεοδωράκη, με τον Λυκούδη και με όποιον θέλει. Αλλά θα προχωρήσει. Βεβαίως, θα σεβαστεί και τις διαδικασίες όλων των κομμάτων που συμμετέχουν ή αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχουν στην Ελιά.»

Σχετικά άρθρα