Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν θα παραστεί στην μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου ο Μπουτάρης

Δεν θα παραστεί στην μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου ο Μπουτάρης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Μαθητές, Μαθητική Παρέλαση, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος,

Κάθετα αντίθετος στις μαθητικές παρελάσεις δηλώνει για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο fm104,9», εξήγησε τους λόγους της αντίθεσής του, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην παρέλαση των μαθητών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που γίνεται στην πόλη στις 27 του μηνός, διαχωρίζοντάς την πάντως από τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης, και την επέτειο του ΟΧΙ.

«Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην μαθητική παρέλαση, η οποία γίνεται στις 27 του μηνός. Δεν πηγαίνω. Μία φορά πήγα για να δω τον εγγονό μου. Και πήγα να τον δω πώς περπατάει δεν πήγα να τιμήσω την μαθητική παρέλαση», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και υπογράμμισε:

«Θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια, στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος» .

«Φυσικά όλοι οι γονείς και παπούδες πάνε για να δουν τα παιδιά αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι μία τέτοια παρέλαση καλλλιεργεί στρατιωτικό πνεύμα και το καλλιεργεί άσχημα. Δείτε πώς περπατούν σαν «ρεμπέτ ασκέρ» όλοι» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Για Άνθιμο και το θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε ότι με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο υπάρχει καλή επικοινωνία και συνεργασία προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» και να υπάρξει μία κοινή συμφωνία για την έκταση που θα γίνει το Ίδρυμα χρονίων πασχόντων, αφού ο χώρος του πρώην ορφανοτροφείου παραχωρήθηκε στον Δήμο.

« Με τον Μητροπολίτη Άνθιμο μιλάμε μια χαρά. Καταλαβαίνει τα προβλήματα και εγώ καταλαβαίνω. Αυτό που θέλει να κάνει ο Μητροπολίτης είναι πολύ χρήσιμο για την πόλη.

Θέλει να κάνει μία κλινική για πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Λείπει ένα τέτοιο ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη.Το έχει κάνει και στην Αλεξανδρούπολη και προσφέρει έργο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, διεκρινίζοντας ότι μικροεμπόδια θα ξεπεραστούν και ο χώρος που θα στεγάσει το ίδρυμα θα βρεθεί.

Ζητήματα, που όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης προκύπτουν από τη δικαιοδοσία διαφορετικών Μητροπόλων στις συγκεκριμένες εκτάσεις.

«Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στις ενδοεκκλησιαστικές σχέσεις που εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να καταλάβουμε αλλά οφείλουμε να σεβαστούμε.

Ζητήσαμε, με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, πληροφορίες από το Κτηματολόγιο, καθώς εγώ πρότεινα μία έκταση στη Θέρμη, ωστόσο εκεί έχει δικαιοδοσία άλλη Μητρόπολη και είναι πάγια τακτική να μην μπαίνει ο ένας Μητροπολίτης στα χωράφια του άλλου. Εγώ αυτό το σέβομαι».

Όπως είπε ο Δήμαρχος, η μόνη έκταση που ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι πάνω από τα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου στο δρόμο Θέρμης. «Και ψάχνουμε στο Κτηματολόγιο να δούμε τις ιδιοκτησίες».

« Εμένα με κατηγορούν ότι προσπαθώ να εξυπηρετήσω την εκκλησία, εγώ προσπαθώ να εξυπηρετήσω την πόλη. Και προσπαθώ να μην υπάρχει διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας. Δεν είναι καλό να υπάρχουν διαμάχες τέτοιου τύπου» σχολίασε ο κ. Μπουτάρης.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ επισήμανε ότι είναι μία καλή ευκαιρία για προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας και αναφέρθηκε και στη σημασία της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

«Αυτό δηλώνει μία επανεκκίνηση των καλών σχέσεων με την Αμερική. Βέβαια κάθε χώρα, κοιτά αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον της.

Τις ΗΠΑ τις συμφέρει σε αυτή τη φάση να είναι κοντά με την Ελλάδα, έχει προβλήματα με την Τουρκία, με τα Βαλκάνια. Η Ελλάδα είναι ένας σίγουρος σύμμαχος. Αυτό μπορεί να εκφραστεί, και πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο κ. Τσίπρας είναι να υπάρξει ένα ξεκίνημα αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα οι οποίες θα φέρουν δουλειές», είπε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε «η παρουσία ενός αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης (στη ΔΕΘ) μπορεί να δημιουργήσει ένα καλό κλίμα για την Ελλάδα.

Οι επιχειρηματίες ψάχνουν ευκαιρίες, αν δώσει σήμα, θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα μας».

Σχετικά άρθρα