Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στουρνάρας προσπαθεί να καθησυχάσει την Ευρώπη για το θέμα Θεοχάρη

Ο Στουρνάρας προσπαθεί να καθησυχάσει την Ευρώπη για το θέμα Θεοχάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Χάρης Θεοχάρης,

Σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους στις τεταμένες σχέσεις της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες ο Γιάννης Στουρνάρας έβγαλε ανακοίνωση και απάντησε στις ανησυχίες της Κομισιόν μετά την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη.

«Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού» σημειώνει στην ανακοίνωσ’η του ο Γιάννης Στουρνάρας.

Με ανακοίνωσή της νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και με διπλωματικό τρόπο γραμμένη εξέπεμπε ξεκάθαρη αυστηρή σύσταση προς την κυβέρνηση να μην παίξει παιχνίδια με τον διορισμό του νέου γενικού γραμματέα εσόδων.

Στην ανακοίνωση σημειωνόταν χαρακτηριστικά ότι » Όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος Ρεν, πάνω από μία φορά κατά το παρελθόν, αυτό δεν είναι μόνο στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης… Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας».

Σχετικά άρθρα