Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβίστηση Μητσοτάκη για την ταυτότητα φύλου: Καταψηφίζει αυτό που τον Ιούλιο “έβλέπε θετικά”

Κυβίστηση Μητσοτάκη για την ταυτότητα φύλου: Καταψηφίζει αυτό που τον Ιούλιο “έβλέπε θετικά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Σε επικράτηση για ακόμη μία φορά της “σκληρής” γραμμής που υπαγεορεύει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ηγεσία της ΝΔ οδηγήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης “κούρευε” τον Άδωνι Γεωργιάδη, παίρνοντάς του τον τομέα της Άμυνας και δίνοντάς τον στον Βασίλη Κικίλια, παράλληλα ως “αντάλλαγμα” ακολουθούσε για μία ακόμη φορά τη γραμμή για καταψήφιση, για την οποία πίεζε εσωκομματικά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ως εκ τούτου, η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Την μεταβολή της θέσης της ΝΔ ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί τον Ιούλιο σε συνάντηση με την φορείς ότι θα ψήφιζε την ρύθμιση…

Ανάμεσα στα επιχειρήματα που επικαλέσθηκε ο Ν. Παναγιωτόπουλος ήταν ότι οι πολίτες θα προβαίνουν σε εγχείριση αλλαγής φύλου για να μην πληρώνουν διατροφή!

Συγκεκριμένα είπε ότι συνάδελφός του δικηγόρος τον ενημέρωσε ότι πελάτης του τον ρώτησε αν με αλλαγή φύλου θα απαλλαγεί από την πληρωμή καταβολής στην πρώην σύζυγό του.

Τον Ιούλιο διέρρεε πως “βλέπει θετικά το νομοσχέδιο”

Στις 12 Ιουλίου οι διαρροές της ΝΔ, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς) οργανώσεων, ανέφεραν πως βλέπει θετικά τη ψήφιση του σχεδίου νόμου επί της αρχής.

Σε δελτίο Τύπου το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, αναφέρθηκε στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, και πλην των εκπροσώπων του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανώσεων: ΟΛΚΕ, Colour Youth, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Περήφανοι Γονείς, Athens Pride και Thessaloniki Pride.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τότε καλωσόρισε τους εκπροσώπους των οργανώσεων ανοίγοντας τη συζήτηση λέγοντας πως ευελπιστεί ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το έναυσμα για έναν ειλικρινή διάλογο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας που σταθερά επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία με όλη την κοινωνία.

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για σειρά ζητημάτων και ιδίως για τα θέματα διακρίσεων και βίας που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα διακρίσεων και παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ΣΥΔ, ανέλυσαν τις παραμέτρους που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη νομοθέτησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, μέσα από απλές, γρήγορες, διάφανες, μη γραφειοκρατικές, διαδικασίες αλλαγής των εγγράφων βασισμένων στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά και τα σημεία που το προτεινόμενο σχέδιο νόμου χρήζει τροποποιήσεων και βελτιώσεων, με πιο κεντρικά την αλλαγή της διαδικασίας σε εξωδικαστική και πιο αυτοματοποιημένη, την άρση των περιοριστικών προβλέψεων που θέτουν ένα πλαίσιο υπερρύθμισης, όπως τα θέματα της ανηλικότητας, τον περιορισμό στα έγγαμα πρόσωπα, καθώς και τη μη δυνατότητα αλλαγής των πιστοποιητικών γέννησης πιθανών τέκνων ως προς το φύλο και το κύριο όνομα των γονέων, καθώς επίσης και την έλλειψη προβλέψεων σε συγκεκριμένα θέματα αντιμετώπισης των διακρίσεων που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναγνώρισε ότι οι τρανς άνθρωποι βιώνουν σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμούς στον χώρο της εργασίας, ενώ συμπλήρωσε ότι βλέπει θετικά τη ψήφιση του σχεδίου νόμου επί της αρχής.

Σχετικά άρθρα