Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: “Εκπρόσωπος της ολιγαρχίας ο Μητσοτάκης” – ΝΔ: Οι εργατοπατέρες κλείνουν επιχειρήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: “Εκπρόσωπος της ολιγαρχίας ο Μητσοτάκης” – ΝΔ: Οι εργατοπατέρες κλείνουν επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Έντονη κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την ομιλία του στη Νίκαια.

«Και στη Νίκαια να πάει, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού κατεστημένου, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζει επίσης ότι «κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αρχηγός του κόμματος που εκτόξευσε την ανεργία στο 27% θα μπορούσε να εκστομίσει οποιαδήποτε ουσιαστική πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η στήριξη των επενδύσεων και η αύξηση της απασχόλησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτά που με τόση θέρμη θέλει να καταργήσει» και πως «τα ευχολόγια προς τις επιχειρήσεις για σεβασμό στους εργαζόμενους είναι ανέκδοτο, όταν ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει την κατάργηση κάθε θεσμικού πλαισίου ρύθμισης και προστασίας».

Η Κουμουνδούρου σημειώνει πως «το μόνο που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι νέες απολύσεις και εργασιακή ζούγκλα».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλλει με τη βοήθεια των επικοινωνιολόγων του, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι», συμπληρώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, τέλος, ότι «σε ένα μόνο πράγμα είχε δίκιο ο αρχηγός της Ν.Δ. Περνάμε στην εποχή μετά τα μνημόνια. Χωρίς αυτόν».

Ν.Δ.: Τα υβριστικά παραληρήματα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν όση αξία και οι υποσχέσεις του

«Τα υβριστικά παραληρήματα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τόση αξία όση και οι υποσχέσεις του: Απολύτως καμία», σχολίασαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, με φόντο την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρώτο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Νίκαια.

«Κατανοούμε τον πανικό τους από το γεγονός ότι η Ν.Δ., συζητώντας με την ελληνική κοινωνία, διαμορφώνει τη μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Ας οπλιστούν με υπομονή γιατί έχουμε αλλά έξι προσυνέδρια», ανέφεραν στην Πειραιώς.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «και στη Νίκαια να πάει, παραμένει ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού κατεστημένου, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας», με αφορμή την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στη Νίκαια.

Μητσοτάκης: Ν.Δ. ίσον νέες δουλειές

«Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. επιλέγει μια πολιτική που τονώνει την επιχειρηματικότητα και δίνει ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες.

Μιλώντας στο 1ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση φόρου επιχειρήσεων από το 29% στο 20% σε διάστημα διετίας, καθώς και για την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Περιέγραψε επίσης τους τρεις πυλώνες της πολιτικής της Ν.Δ.:

-Νέες και καλύτερες δουλειές μέσα από μια μεγάλη επενδυτική έκρηξη.
-Εκπαίδευση και κατάρτιση. Ευκαιρίες για όλους.
-Κοινωνική συμμαχία εργοδοτών και εργαζομένων.

«Είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επεσήμανε ότι «θέλουμε και μπορούμε να το πετύχουμε: 120.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο».

Όπως είπε, «εργατοπατέρες με μαξιμαλιστικές λογικές και άβουλοι υπουργοί οδηγούσαν τις επιχειρήσεις σε κλείσιμο. Τους αφήνουμε στο χθες».

Σχετικά άρθρα