Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανός που εκλέχτηκε στη βελγική Bουλή ετοίμασε σχέδιο ψηφίσματος για τους Τσάμηδες

Αλβανός που εκλέχτηκε στη βελγική Bουλή ετοίμασε σχέδιο ψηφίσματος για τους Τσάμηδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Βαλκάνια, Βέλγιο, Ναζί, Σοσιαλιστικό Κόμμα,

Ο αλβανικής καταγωγής Βέλγος βουλευτής Άμετ Γκιανάι (Amet Gjanaj), ετοίμασε σχέδιο ψηφίσματος για την υποτιθέμενη γενοκτονία των Τσάμηδων συνεργατών των ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο αλβανικής καταγωγής βουλευτής που εκλέχτηκε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, πρωτοφανές “σοσιαλιστής” να υπερασπίζεται συνεργάτες των ναζί, αναφέρει στο ψήφισμά του τα εξής:

Καλείται η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη “γενοκτονία” που διαπράχθηκε κατά του πληθυσμού των Τσάμηδων το 1944.

Καλείται η ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει το υπ’ αριθμόν 2636 βασιλικό διάταγμα της 10ης Νοεμβρίου 1940, γνωστό ως «κατάσταση πολέμου» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, που θα επιτρέψει την άρση της κατάσχεσης των ιδιοκτησιών των επιζώντων και των απογόνων.

Καλείται η Ελλάδα να εγκρίνει στους επιζώντες και τους απογόνους των της γενοκτονίας των Τσάμηδων του 1944, να επιστρέψουν στα εδάφη τους και να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως κάθε Έλληνας πολίτης ή τουλάχιστον να έχουν το δικαίωμα της επίσκεψης στους τάφους των νεκρών τους από τη γενοκτονία του 1944.

Καλείται, επίσης, η περιφέρεια των Βρυξελλών να συμβάλει στην επίλυση αυτού του ανοιχτού θέματος μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, όπως δήλωσε ο επίτροπος της Διεύρυνσης Γιόχανες Χαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Καλείται η περιφέρεια των Βρυξελλών να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν το διάλογο μεταξύ της αλβανικής και της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων που συνδέονται με τους τσάμηδες.

Να διαβιβάσει το ψήφισμα αυτό στον πρωθυπουργό της ελληνικής κυβέρνησης και στον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για πρωτοφανή προκλητική ενέργεια που χρήζει άμεσης δυναμικής απάντησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Αλβανός προσπαθεί να αναδείξει τους Τσάμηδες ναζί στο βελγικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο [διαβάστε εδώ].

Σχετικά άρθρα