Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η πρόταση για Εξεταστική επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη για το Noor1”

“Η πρόταση για Εξεταστική επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη για το Noor1”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Δικαιοσύνη, Εμπόριο Ναρκωτικών, Πάνος Καμμένος,

Να προκαταλάβει και να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη επιχειρεί η πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ανάμειξη του Π. Καμμένου στην διερεύνηση της υπόθεσης του Noor1, τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ενδεχόμενη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής «θεσμική εκτροπή» επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την απόφασή αυτή. Παράλληλα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος διέψευσε κάθε ανάμειξή του στην παραγγελία της έρευνας για εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor1, όπως ισχυρίζονται δημοσιεύματα.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι το θέμα που έχει προκύψει δεν είναι αμιγώς πολιτικό, αλλά άπτεται και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι η πορεία της χώρας στην μεταμνημονιακή εποχή απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, σχολίασε όμως ότι «κάποιοι ανόητοι θερμοκέφαλοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια». Μάλιστα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος θύμισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι κι ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε ταλαιπωρηθεί κι ο ίδιος από την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

«Απεχθάνομαι τις συνωμοσίες, προτιμώ να τις αποκαλύπτω»

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η υπόθεση της παραγγελίας της έρευνας για τον Β. Μαρινάκη ξεκίνησε από τον ίδιο, ο Δ. Παπαγγελόπουλος παρατήρησε δηκτικά ότι «σας διαβεβαιώνω ότι τις συνωμοσίες και τις σκευωρίες τις απεχθάνομαι, προτιμώ να της αποκαλύπτω». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι η καταγγελία που εμπλέκει τον Β. Μαρινάκη ήρθε στο γραφείο του και πρωτοκολλήθηκε χωρίς ο ίδιος να την διαβάσει, ενώ στο παραπεμπτικό της καταγγελίας προς την εισαγγελέα του Άρειου Πάγου δεν υπάρχει η υπογραφή του.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος παρατήρησε ότι η καταγγελία παρέμεινε στο γραφείο του για έναν μήνα επισημαίνοντας ότι αν ήθελε να δημιουργήσει ζήτημα θα είχε στείλει την καταγγελία στην εισαγγελέα του Άρειου Πάγου νωρίτερα. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ακόμα ότι αυτή που αξιολόγησε την καταγγελία και παρήγγειλε την έρευνα για τον Β. Μαρινάκη δεν ήταν ο ίδιος, αλλά η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου Ξ. Δημητρίου.

Σχετικά άρθρα