Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μαύρη λίστα της Χρυσής Αυγής, τα τάγματα εφόδου σε δήμους και περιφέρειες

Η μαύρη λίστα της Χρυσής Αυγής, τα τάγματα εφόδου σε δήμους και περιφέρειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Γερμενής, Εκλογές, Ευγενία Χρήστου, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Κούζηλος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νίκος Σιώης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Παύλος Κτιστάκης, Χρυσή Αυγή,

Πρόσωπα με θητεία στις παραστρατιωτικές κατασκηνώσεις και σκληροί πυρηνάρχες με δράση σε ρατσιστικές εκδηλώσεις, που παραμένουν πιστοί στον προφυλακισμένο αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο, συναντά κανείς στις λίστες με τους μέχρι τώρα υποψηφίους της Χρυσής Αυγής στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Τα ψηφοδέλτια που παρουσίασε η Χρυσή Αυγή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές περιλαμβάνουν επίσης τρεις κατηγορούμενους για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκ των οποίων ο ένας είναι προφυλακισμένος, έναν βουλευτή που έχει «στιγματιστεί» για τη σχέση του με τα εγκληματικά τάγματα εφόδου της Νίκαιας, δύο πρόσωπα που έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και επεισόδια κι έναν επικεφαλής τάγματος εφόδου στη Θράκη.

Τη συγκεκριμένη επιλογή προσώπων αναλύει η εφημερίδα “Έθνος του Σαββάτου” σε πρωτοσέλιδο άρθρο, επισημαίνοντας την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εφαρμόσει το “πείραμα του Αγίου Παντελεήμονα” στους μεγάλους δήμους της χώρας.

Με “Δούρειο Ίππο” τις επερχόμενες εκλογές, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης προσπαθούν να επανακτήσουν επιρροή και δύναμη σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου -όπως λένε- να “ανακαταλάβουν τις πόλεις” αναφέρει το δημοσίευμα.

Ξεκινώντας από τους μεγάλους δήμους, εκτός από το δίδυμο Κασιδιάρη – Παναγιώταρου που διεκδικεί τον δήμο Αθηναίων και την περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα, υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη θα είναι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Μία εξοργιστική επιλογή για την πόλη όπου εξοντώθηκαν 46.091 Έλληνες Εβραίοι πολίτες, καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που ως μέλος του συγκροτήματος “Πογκρόμ” υμνούσε το Άουσβιτς και μιλούσε χυδαία για την εβραϊκή φυλή.

Ο Νίκος Κούζηλος, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, είναι σύμφωνα με το “Εθνος” ο άνθρωπος που ανέλαβε τον έλεγχο του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας έπειτα από τις προφυλακίσεις. Ο φακός τον έχει καταγράψει να οδηγεί μηχανοκίνητο τάγμα χρυσαυγιτών στον Πειραιά και μαζί με τον Γιώργο Πατέλη και τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας.

Περνώντας στις περιφέρειες, ανάμεσα στους υποψηφίους που ξεχωρίζουν είναι η Ευγενία Χρήστου, σύζυγος του προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος κοινοποίησε από τη φυλακή την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Ο Ι. Σαχινίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012 στη Βέροια με 7 ακόμη μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, έπειτα από συμπλοκή με ομάδα αντιεξουσιαστών και αθωώθηκε λόγω μίας παράληψης. Διοργάνωση παραστρατιωτική κατασκήνωση, τύπου Νέδα, στον Αλμωπαίο ποταμό, ενώ χαιρέτισε ναζιστικά σε εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες στα Γιαννιτσά.

Ο Β. Τσιούλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του έχουν κατηγορηθεί από την τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές ανάλογες με εκείνες των ταγμάτων κατά των μεταναστών στη Ραφήνα.

Ο Νίκος Σιώης, υποψήφιος στο δήμο Σερρών, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2013 για οπλοκατοχή και έχει δηλώσεις ότι οι θέσεις της ΧΑ «είναι πολύ κοντά στα κινήματα της 4ης Αυγούστου και της 21ης Απριλίου».

Ο Ν. Τσαμουρέλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά αθωώθηκε.

Ο Παύλος Κτιστάκης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα συμμετείχε ενεργά στις κατηχήσεις νέων μελών, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους «δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου» και το «κοινωνικό έργο του Ιωάννη Μεταξά».

Σχετικά άρθρα