Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σφαλιάρα” Μαξίμου σε Αλαφούζο για δήθεν… χέρι Τριντό υπέρ της Eldorado Gold

“Σφαλιάρα” Μαξίμου σε Αλαφούζο για δήθεν… χέρι Τριντό υπέρ της Eldorado Gold
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eldorado Gold, Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Αλαφούζος, Ελληνικός Χρυσός, Εμανουέλ Μακρόν, Εξόρυξη Χρυσού, Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Καναδάς, Μέγαρο Μαξίμου, Σκουριές, Σκουριές Χαλκιδικής, Τζάστιν Τριντό, Χαλκιδική,

Με μία λιτή αλλά αιχμηρή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “Καθημερινής” του κ. Αλαφούζου, σύμφωνα με το οποίο ο Πρωθυπουργός του Καναδά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, υπέρ των συμφερόντων της Eldorado Gold, ενώ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας δήθεν προετοίμαζε παρέμβαση προκειμένου να κάνει πίσω η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της αδειοδότησης των Σκουριών, την ώρα που έληγε το τελεσίγραφο της εταιρίας για αποχώρηση από την Ελλάδα.

“Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ουδέποτε είχε συνομιλία με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής»” αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας δηκτικά πως “θα ήταν ορθότερο τέτοιες πληροφορίες να διασταυρώνονται με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πριν τη δημοσίευσή τους”.

Η διάψευση αυτή αποκτά ωστόσο ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς γίνεται στον απόηχο της ανακοίνωσης της Eldorado στο Χρηματιστήριο του Καναδά πως δεν αποχωρεί από την Ελλάδα, με λίγα λόγια πως αποσύρει το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει στην κυβέρνηση, χωρίς να πάρει τις άδειες για τη μεταλλουργεία στις Σκουριές, όπως απαιτούσε.

Μετά την ανάκληση του τελεσιγράφου που είχε θέσει η καναδική εταιρία, εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για το επίμαχο ρεπορτάζ της Καθημερινής, το οποίο μόνο “αθώο” δημοσιογραφικό λάθος δεν μπορεί να εκληφθεί από κάποιον καχύποπτο.

Συγκεκριμένα:

– Για ποιο λόγο επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρωθυπουργό του Καναδά και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας στην υπόθεση της Eldorado Gold, «αποκαλύπτοντας» δήθεν παρεμβάσεις τους σε επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

– Γιατί δεν επικοινώνησε κανείς από την εφημερίδα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, προκειμένου να πράξει το δημοσιογραφικά αυτονόητο: Να διασταυρώσει τις όποιες πληροφορίες περί συνομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Καναδό ομόλογό του;

– Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο όμιλος του κ. Αλαφούζου διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις για την υπόθεση της Eldorado Gold;

Σχετικά άρθρα