Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στ. Κοντονής απέσυρε την τροπολογία που άνοιγε τον δρόμο για “τουρκικές” συλλογικότητες στη Θράκη

Ο Στ. Κοντονής απέσυρε την τροπολογία που άνοιγε τον δρόμο για “τουρκικές” συλλογικότητες στη Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Νίνα Κασιμάτη, Σταύρος Κοντονής, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέσυρε την τροπολογία που άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση για “τουρκικούς” συλλόγους στη Θράκη.

Η τροπολογία δέχθηκε κριτική από την αντιπολίτευση, οι κυβερνητικοί εταίροι ΑΝΕΛ είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα την καταψήφιζαν όπως και σοσιαλπατριώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κοντονής αναγκάστηκε να αποσύρει τη διάταξη, καθώς τόσο οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ του ζήτησαν να το κάνει, δια του ειδικού αγορητή τους, Θανάση Παπαχριστόπουλου, όσο και γιατί η αντιπολίτευση απειλούσε να καταψηφίσει, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ξαναβάζει πλάτη, εάν δεν επιβεβαιώνεται η δεδηλωμένη» -εάν, δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν εμφανίζονται να συμπλέουν στην ψήφιση νομοσχεδίων.

Η τροπολογία φέρεται επίσης να είχε προκαλέσει την αντίδραση της σοσιαλπατριώτισσας βουλευτίνας Β’ Πειραιά του κυβερνώντος κόμματος, Νίνας Κασιμάτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούσε και δεν επρόκειτο να στηρίξει τη ρύθμιση.

Σχετικά άρθρα