Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο αλαλούμ: 8 υπουργοί παραχώρησαν στο ΤΑΙΠΕΔ λάθος εκτάσεις προς πώληση;

Απίστευτο αλαλούμ: 8 υπουργοί παραχώρησαν στο ΤΑΙΠΕΔ λάθος εκτάσεις προς πώληση;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Στουρνάρας, Γλυφάδα, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Σούνιο, ΤΑΙΠΕΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Ένα απίστευτο αλαλούμ που αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται η κυβέρνηση την δημόσια περιουσία αναδεικνύεται από την παραχώρηση των εκτάσεων – φιλέτων της παραλιακής στο ΤΑΙΠΕΔ.

Με νέα απόφασή της η κυβέρνηση, φυσικά υπό το βάρος του σάλου που δημιουργήθηκε, θα πάρει πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ τρεις από τις εκτάσεις που είχε παραχωρήσει προς πώληση η διυπουργική επιτροπή της… κυβέρνησης!

Όπως επισημαίνεται από το πρωί μάλιστα η διυπουργική με την απόφασή της αυτή μεταβίβαζε νευραλγικά «φιλέτα» γης της πρωτεύουσας στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ, που είχε συσταθεί για τον ίδιο λόγο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα που αποκάλυψε και το θέμα:

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνουν ότι και τα τρία ακίνητα επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο βάσει διορθωτικής απόφασης που θα εκδοθεί. Το ίδιο αναφέρουν και πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, από όπου μεταδίδεται ότι επρόκειτο περί εσφαλμένης ένταξης των εν λόγω ακινήτων στη λίστα της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής.

Δηλαδή 8 υπουργοί συνεδρίασαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα και έκαναν λάθος σύμφωνα με τις διαρροές.

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης: Γιάννης Στουρνάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Μανιάτης, Χρήστος Αθανασίου και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το πρώτο, έκτασης 176 στρεμμάτων, περιλαμβάνει την έκταση από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας.

Το δεύτερο βρίσκεται στη Γλυφάδα και έχει εμβαδό 20 στρεμμάτων.

Το τρίτο είναι το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το «Cape Sounio» του ομίλου Grecotel), εκτάσεως 383 στρεμμάτων, κυριότητας του ΕΟΤ το οποίο τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε η κυβέρνηση δρομολογεί την επιστροφή των τριών ακινήτων στο ελληνικό Δημόσιο βάσει διορθωτικής απόφασης που θα εκδοθεί.

vima taiped

Σχετικά άρθρα