Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρώσεις στα κράτη – μέλη που δεν υλοποιούν τη Συμφωνία των Παρισίων

Κυρώσεις στα κράτη – μέλη που δεν υλοποιούν τη Συμφωνία των Παρισίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κλιματική Αλλαγή, Ρύπανση,

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων εναντίον κρατών – μελών που δεν υλοποιούν τις υποχρεώσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Αυτό προαναγγέλλει ο αρμόδιος Επίτροπος Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματά του της 22ας Ιουνίου 2017, επιβεβαίωσε με έμφαση τη δέσμευση της ΕΕ και των κρατών-μελών της να εφαρμόσουν ταχέως και πλήρως τη συμφωνία.

Η ΕΕ εφαρμόζει τη συμφωνία των Παρισίων μέσω νομοθετικών και άλλων μέτρων» υπογραμμίζει ο κ. Κανιέτε και συνεχίζει:

«Οι κύριες νομοθετικές πράξεις βρίσκονται στη διαδικασία συναπόφασης και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας εκπομπών, την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Προσθέτει, επίσης, ότι «η Επιτροπή παρακολουθεί τις ενέργειες των κρατών-μελών και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εξετάζονται μέτρα».

Σχετικά άρθρα