Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Εγγλέζοι χρησιμοποιούν τα Σκόπια ως “χρήσιμους ηλίθιους” και ο Ντιμιτρόφ δεν το καταλαβαίνει

Οι Εγγλέζοι χρησιμοποιούν τα Σκόπια ως “χρήσιμους ηλίθιους” και ο Ντιμιτρόφ δεν το καταλαβαίνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια,

Συνεχίζει τα “φάουλ” ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος επιμένει στην προσπάθεια να “χώσει” το πολυεθνικό κρατίδιό του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν γίνεται και εξάλλου το έχει αποδεχτεί και ο ίδιος ότι πρώτα πρέπει να βρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία με την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο.

Δεν είναι όμως μόνο τι έχει συμφωνήσει να πράξει, είναι ότι τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης το έχουν κάνει ξεκάθαρο στα Σκόπια: “συμφωνήστε πρώτα με την Ελλάδα” τους λένε.

Βεβαίως, οι κακιές γλώσσες ψιθυρίζουν ότι είναι οι Εγγλέζοι που φιτιλιάζουν τους Σκοπιανούς (το είχαν κάνει και στις αρχές του 1990, όταν τους παρότρυναν να μην υποχωρήσουν στο όνομα), οι οποίοι Εγγλέζοι επειδή έχουν το BREXIT μπροστά τους και απέναντί τους δύο ελληνικές ψήφους στην Ε.Ε., Αθήνας και Λευκωσίας, προσπαθούν να “ασκήσουν” πιέσεις στην Ελλάδα μέσω Σκοπίων, όπως και η Ελλάδα πιέζει τη Βρετανία στο Κυπριακό “πατώντας” στο BREXIT.

Μάλιστα οι Εγγλέζοι έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν, σε μια… μεταφυσική υπέρβαση της διπλωματίας, ότι υποστηρίζουν την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. την ώρα που εκείνοι αποχωρούν τρέχοντας.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Reuters o Νίκολα Ντιμιτρόφ, το οποίο είναι βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων -ανεξάρτητα εάν δηλώνει διεθνές-, δήλωσε:

«Εάν έχουμε εξασφαλίσει αρκετά ως προς τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε στη φάση (της έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση) και σε μία συμφωνία για το όνομα παραλλήλως».

Κάλεσε δε την Αθήνα «να μας δει ως συμμάχους… μακροπρόθεσμα, είναι και προς το ελληνικό συμφέρον να έχει έναν νομοταγή γείτονα στα βόρεια σύνορά της».

Η ΠΓΔΜ, όπως είπε, ελπίζει ότι έχει κάνει αρκετά προκειμένου να πείσει την EE, ωστόσο παραμένει η μακρά διαμάχη της με την Ελλάδα.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ή δεν έχει αίσθηση τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση, μην το θεωρείτε απίθανο, ή ψεύδεται ασυστόλως λέγοντας ότι η χώρα του έχει “εξασφαλίσει αρκετά ως προς τις μεταρρυθμίσεις”.

Η χώρα του παραμένει μια βαθιά βαλκανική μπανανία, ένα αποτυχημένο κράτος με δυστυχισμένους ή παραμυθιασμένους ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι αρχαίοι Μακεδόνες, με εξτρεμιστές μεταξύ των Αλβανών της χώρας και παράλληλα εξτρεμιστές ενός παρανοϊκού βουλγαρόφωνου ψευδομακεδονικού εθνικισμού.

Και όταν μιλάμε για εξτρεμιστές δεν εννοούμε απλώς στις απόψεις, είναι γνωστό ότι όλοι αυτοί οι μουρλοί οπλοφορούν.

Εάν θεωρεί ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ότι το άκρως προβληματικό και επικίνδυνο για την ασφάλεια της Ευρώπης κρατίδιό του, που μεταξύ των άλλων τροφοδοτεί με τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος, έχει κάνει κάποιες “μεταρρυθμίσεις”, τότε η απάντηση έχει δοθεί από την ίδια την ΕΕ που θεωρεί ότι όλοι τους οι Βαλκάνιοι είναι ανέτοιμοι.

Εκτός όμως από ανέτοιμοι για να θεωρηθούν δυτικά κράτη, έχουν προειδοποιηθεί αυστηρά από την Ελλάδα, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι με μακεδονικά μασκαριλίκια δεν θα μπουν ποτέ στην ΕΕ. Θα μείνουν για πάντα εκεί, ένα μπάφερ κράτος, μέχρι να χαθούν από τον χάρτη.

Μιλώντας πάντα στο Reuters ο Νίκολα Ντιμιτρόφ διευκρίνισε ότι η πρόταση των Σκοπίων, τον περασμένο μήνα, να χρησιμοποιήσει την ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν έγινε δεκτή με θέρμη από την Ελλάδα.

Η διαπίστωση ότι η πρότασή του “δεν έγινε δεκτή με θέρμη” είναι η δική του πραγματικότητα. Η ελληνική πραγματικότητα είναι ότι τους έκλεισε η πόρτα καταπρόσωπο ηχηρά.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ καλά θα κάνει να πάψει να συμβουλεύεται τους Εγγλέζους. Να θυμάται ότι εξαιτίας των εγγλέζικων συμβουλών η χώρα του είναι όμηρος της ψευδομακεδονικής ψευδοϊδεολογίας. Οι Σκοπιανοί να γίνουν κανονικοί άνθρωποι και να βρουν μια ταυτότητα δική τους. Επειδή αυτοί έχουν ταυτοτικό πρόβλημα δεν θα κλέβουν την ιστορία των γειτόνων τους, Ελλάδας, Αλβανίας και Βουλγαρίας, για να λύσουν τα υπαρξιακά τους.

Τι γλώσσα μιλάνε στα Σκόπια; Βουλγάρικα μιλάνε. Τα ψευδομακεδονικά τους δεν υπάρχουν, βουλγάρικα είναι. Ας συμβιβαστούν επιτέλους με τη βουλγαρική τους ταυτότητα και να βάλουν τέλος στο παραμύθι.

Σχετικά άρθρα