Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ρωσικός λαός δεν θέλει να πουλήσει ο Πούτιν S-400 στην Τουρκία

Ο ρωσικός λαός δεν θέλει να πουλήσει ο Πούτιν S-400 στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία, Τουρκία,

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αθήνα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, η πρόθεση αν όχι απόφαση να πουλήσει η Μόσχα στην Άγκυρα τα ιδιαιτέρως αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Πόσω μάλλον όταν η ρωσική πλευρά διατείνεται ότι επιθυμεί φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως αυτό το αρκετά ακριβό οπλικό σύστημα είναι μετακινούμενο και εύκολα μπορεί να αναπτυχθεί προς την κατεύθυνση της Ελλάδας. Κάτι που θα επηρεάσει άμεσα την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι, σε δημοσκόπηση που έγινε στη Ρωσία τον Αύγουστο, μόνο το 25% τάχθηκε υπέρ της πώλησης στην Τουρκία (48% κατά).

Κατά πληροφορίες, αμερικανικοί κύκλοι, αν και τηρούν στάση αναμονής για το εάν πράγματι θα γίνει η προμήθεια, εκτιμούν ότι οι πιθανότητες αγοράς είναι μεγάλες, πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι ένα επιπλέον αγκάθι στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, επιμένουν ότι, εφόσον γίνει η αγορά, η Άγκυρα παραβιάζει της κυρώσεις που υιοθέτησε πρόσφατα το Κογκρέσο κατά της Ρωσίας, ενώ υποστηρίζουν ότι το σύστημα των S-400 είναι ασύμβατο με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα, γράφει ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Σχετικά άρθρα