Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μαξίμου κρατά ως κόρη οφθαλμού το “Grinvest” – Ποια νέα deal προχωρούν

Το Μαξίμου κρατά ως κόρη οφθαλμού το “Grinvest” – Ποια νέα deal προχωρούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eldorado Gold, Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ελληνικός Χρυσός, Μέγαρο Μαξίμου, Σκουριές, Σκουριές Χαλκιδικής,

Αγώνα δρόμου να μην περάσει στην κοινή γνώμη η εκλαμβανόμενη ως “προβοκάτσια” με πολιτικές αποχρώσεις της Eldorado Gold αναφορικά με το επενδυτικό κλίμα στη χώρα δίνει η κυβέρνηση, με το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις ευθείες βολές προς τη ΝΔ, την οποία εγκαλεί πως βρίσκεται πίσω από τον αποικιοκρατικού χαρακτήρα εκβιασμό, να επιχειρεί να εντείνει έτι περαιτέρω το φιλοεπενδυτικό κλίμα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί ικανοποίηση αναφορικά με την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, αφού παρά τον μιντιακό ορυμαγδό, έχει καταστεί σαφές στην κοινή γνώμη πως η απειλή της Eldorado λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διαιτησία αφενός είναι ανεδαφική, αφετέρου αποτελεί μία de facto αβάντα στην προσπάθεια της ΝΔ να περισώσει το αφήγημα περί επενδύσεων ως μοναδικό της προνόμιο, μετά την πετυχημένη απόβαση Μακρόν και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Με κεντρικό μήνυμα από το Μαξίμου πως όπως σε κάθε άλλη περίπτωση έτσι και σε αυτήν της Eldorado θα τηρηθεί η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι κεραίας, το “αγκάθι” το οποίο θέλει να ξεπεράσει είναι ο αντίκτυπος της απειλής της Eldorado στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

Και τούτο, διότι τα μάτια των αγορών βρίσκονται καρφωμένα στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνεται και από το πρωτοφανές ενδιαφέρον για το ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο που άλλαξε έδρα διεξαγωγής γιατί δεν χωρούσαν οι ενδιαφερόμενοι!

Στο πλαίσιο αυτό χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης παραχώρησαν άτυπη ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου στους ξένους ανταποκριτές, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τις φήμες που διακινούνται γύρω από την υπόθεση της Eldorado Gold.

Την ίδια ώρα, με στόχο να μην αποδομηθεί η έκκληση για “Grinvest” του Αλέξη Τσίπρα, το υπουργείo Οικονομίας και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει εντείνει τις επαφές του με ενδιαφερόμενους επενδυτές, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως τα επικοινωνιακά σόου δεν μπορούν να αναστρέψουν το θετικό επενδυτικό κλίμα.

Το μήνυμα αυτό εξάλλου ότι η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό δίνει, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, η παρουσία στην Αθήνα των επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας οικιστικής ανάπτυξης Mirum Hellas, Βιτάλι Μπορίσοφ και του ολλανδικού συνεταιρισμού παραγωγής γαλακτοκομικών FrieslandCampin, Roelof Joosten.

«Θεωρώ ότι η επόμενη δεκαετία είναι δεκαετία Κρήτης και δεκαετία Ελλάδας για επενδύσεις» τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mirum Hellas κ. Vitaly Borisov, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδημητρίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η επένδυση ύψους 408 εκ. ευρώ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, η οποία εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων στις 4 Αυγούστου 2017.

Παράλληλα, σε δείπνο που του παράθεσαν ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα κ. Caspar Veldk\o «amp και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας FrieslandCampina, η οποία έχει κύκλο εργασιών 11 δισ. ευρώ παγκοσμίως, κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τους υποψήφιους επενδυτές.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του ολλανδικού κολοσσού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της FrieslandCampina να προχωρήσει στη διερεύνηση ευκαιριών για περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα