Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επενδύσεις σε οπτικές ίνες άνω των 2 δισ. ευρώ προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς

Επενδύσεις σε οπτικές ίνες άνω των 2 δισ. ευρώ προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδίκτυο, Νίκος Παππάς, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Ψηφιακή Οικονομία,

“Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα επενδυθούν για την οριστική μετάβαση του δικτύου επικοινωνιών στις οπτικές ίνες, ώστε ο πολίτης να απολαμβάνει πολλαπλάσιες ταχύτητες σύνδεσης και οι επενδυτές στην υψηλή τεχνολογία να μπορούν, από οπουδήποτε στην Ελλάδα, να έχουν τις ίδιες υπερυψηλές ταχύτητες σαν να είναι δίπλα στην πλατεία Συντάγματος”, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» σημείωσε ότι οι επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που περιμένουμε να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του δικτύου των τηλεπικοινωνιών, το πέρασμα στην εποχή των οπτικών ινών για το σύνολο του δικτύου στην Ελλάδα, καθώς κατά το μέγιστο ακόμη στη χώρα μας χρησιμοποιείται δίκτυο χαλκού και μιλάμε για τεχνολογίες που θα πολλαπλασιάζουν, δεκάδες φορές, την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Παράλληλα σύμφωνα με τον υπουργό, θα επιταχυνθεί και η ανάπτυξη επειδή μπορούν να οικοδομηθούν υπηρεσίες πάνω στις υψηλών ταχυτήτων τηλεπικοινωνίες».

Ο κ.Παππάς γνωστοποίησε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια για να επιδοτήσουμε τη ζήτηση, να μπορέσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πάρουν οπτική ίνα μέχρι την είσοδό τους».

«Θα αντιληφθούμε σταδιακά πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία μας.

Η ταχύτητα διασύνδεσης είναι από τα πράγματα που οι διεθνείς επενδυτές κοιτούν πάρα πολύ σοβαρά», σημείωσε ο υπουργός.

Για την επένδυση στα δίκτυα οπτικών ινών θα αξιοποιηθούν «500 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα», ενώ συνολικά οι επενδύσεις «θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Σχετικά άρθρα