Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίνα Κασιμάτη: Οι Κονκισταδόρες της Eldorado Gold δεν είναι υπάλληλοι κομμάτων αλλά εργοδότες τους

Νίνα Κασιμάτη: Οι Κονκισταδόρες της Eldorado Gold δεν είναι υπάλληλοι κομμάτων αλλά εργοδότες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eldorado Gold, Νίνα Κασιμάτη, Σκουριές Χαλκιδικής, ΣΥΡΙΖΑ, Χαλκιδική, Χρυσός,

Επί της ουσίας, στο θέμα της Eldorado Gold, τοποθετήθηκε η σοσιαλίστρια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, με ανάρτησή της στο Facebook.

Η βουλευτής Β΄ Πειραιά εύστοχα βάζει την εταιρεία στην πλευρά των αποικιοκρατών, κάνοντας αυτονόητους συνειρμούς με τους Ισπανούς κονκισταδόρες χρυσοθήρες που σκλάβωσαν και καταλήστεψαν τους ιθαγενείς λαούς της της Αμερικής, τονίζοντας ότι η Eldorado Gold δεν εξυπηρετεί σχεδιασμούς της ΝΔ γιατί, όπως τονίζει, “αυτές οι εταιρείες δεν είναι υπάλληλοι κομμάτων αλλά εργοδότες τους”.

“Όποιος ψάχνει πολιτική τάξη για μια τριτοκοσμική Ελλάδα, μπορεί να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Αυτό περιμένει και η Eldorado Gold”, καταλήγει η Νίνα Κασιμάτη στην ανάρτησή της, διαλύοντας τις ομίχλες του νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της.

Διαβάστε την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη:

Κάποτε λέγαμε “επιχειρηματικό Ελντοράντο” εννοώντας ιδιωματικά την κατάφωρη εκμετάλλευση και την αποικιοκρατικού τύπου παραβίαση νόμων και ηθών σε έναν τομέα οικονομικής δραστηριότητας, παραπέμποντας στους Ισπανούς χρυσοθήρες που έφτασαν το 1775 σε ένα φαράγγι στο νότο της Νεβάδα, και ονόμασαν την περιοχή Ελ Ντοράντο, εμπνεόμενοι κι αυτοί από τον μύθο του αστείρευτου χρυσού.

Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας αιώνας μέχρι να εντοπιστούν σημαντικές ποσότητες χρυσού και ασημιού στο ορυχείο Techatticup.

Όταν έκλεισε το ορυχείο μετά από 50-60 χρόνια, άφησε πίσω του μια πόλη-φάντασμα με τους ιθαγενείς κάτοικους ουσιαστικά να έχουν εκτοπιστεί από τη γη τους.

Κάποιοι αποφάσισαν όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνονται αποικιοκράτες στην επωνυμία τους και φυσικά στην πρακτική τους.

Κάθε σοβαρή εταιρεία στον 21ο αιώνα θα πρέπει να σέβεται την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία, και πάνω από όλα τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Η El Dorado Gold δεν εξαιρείται.

Βασικός όρος της σύμβασης ήταν εξ αρχής η καθετοποίηση της παραγωγής μέσω της κατασκευής και λειτουργίας μονάδας μεταλλουργίας χρυσού, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο η επένδυση θα προσδώσει τη μέγιστη προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία και θα εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι τυχόν μη κατασκευή εργοστασίου μεταλλουργίας ισοδυναμεί με καταλήστευση του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής και απώλεια φορολογητέας ύλης πολλών δισ. ευρώ, υπολογίζοντας μόνο τα κοιτάσματα Σκουριών, Ολυμπιάδας και Μαύρων Πετρών.

H El Dorado Gold σηκώνει κουρνιαχτό, όχι για πολιτικούς λόγους υπέρ της ΝΔ.

Αυτές οι εταιρείες δεν είναι υπάλληλοι κομμάτων αλλά εργοδότες τους.

Κατά τη γνώμη μου η El Dorado προσπαθεί να αποφύγει τη διαδικασία της διαιτησίας, καθώς οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές και απρόσβλητες.

Και γιατί σε τυχόν αποχώρησή της εν αδίκω, θα καταπέσουν ρήτρες εναντίον της για τη μη ολοκλήρωση της επένδυσης, παρά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει ήδη προκαλέσει χωρίς αντιστάθμισμα.

Ψιλά γράμματα όλα αυτά για τη “φιλοευρωπαϊκή” ΝΔ, που ευχαρίστως γίνεται νεροκουβαλητής της εταιρείας στο στρατήγημα ελιγμού εις βάρος της χώρας.

Με ανθρώπινη ασπίδα τους εργαζόμενους, και πρωτόγνωρη επίθεση στην εκλεγμένη πολιτική τάξη της χώρας από την οποίαν στην πραγματικότητα απαιτεί να παρακαμφθούν οι νόμοι και το δημόσιο συμφέρον.

Όποιος ψάχνει πολιτική τάξη για μια τριτοκοσμική Ελλάδα, μπορεί να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Αυτό περιμένει και η El Dorado Gold.

Σχετικά άρθρα