Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο Ράμα: Οι Έλληνες είναι οι μόνοι που έχουμε πρόβλημα – Δεν θα κλείσουμε το στόμα μας

Προκαλεί ο Ράμα: Οι Έλληνες είναι οι μόνοι που έχουμε πρόβλημα – Δεν θα κλείσουμε το στόμα μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα,

Την Ελλάδα κατονόμασε ως την μοναδική γειτονική χώρα με την οποία η Αλβανία έχει προβλήματα, ο Έντι Ράμα αναπτύσσοντας  στο κοινοβούλιο  τις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησής του.

Ο προκλητικός Αλβανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τα Τίρανα επιθυμούν «αμοιβαία φιλία, αντίστοιχη δέσμευση και διμερή συνεργασία» και τόνισε ότι για ούτε μια στιγμή η Αλβανία δεν θα κλείσει τα μάτια, ούτε το στόμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της.

“Ο χρόνος θα φέρει τις επιθυμητές λύσεις στις δύο πλευρές”

Θέλουμε αμοιβαίες σχέσεις φιλίας, αμοιβαία εμπλοκή και αμοιβαία συνεργασία με την Ελλάδα. Αλλά, η Αλβανία δεν θα κλείσει ούτε τα μάτια ούτε το στόμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της. Ο χρόνος θα φέρει τις επιθυμητές λύσεις στις δύο πλευρές, λύσεις που εδράζονται στο έδαφος και όχι με δηλώσεις του αέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ράμα.

Αναφερόμενος στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα δεσμεύθηκε ότι θα είναι «διαρκώς αυξανόμενο» το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της και την χαρακτήρισε «μέσο για την προώθηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Εξέφρασε, τέλος την εμπιστοσύνη του ότι το μέλλον «θα επιφέρει τις επιθυμητές λύσεις για τις δύο πλευρές», προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις θα ανέλθουν σε νέο στρατηγικό επίπεδο φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας μέσω πραγματικού διαλόγου και όχι με άστοχες δηλώσεις».

Σχετικά άρθρα