Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιταχύνει ρυθμούς η κυβέρνηση – Καμία καθυστέρηση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις το μήνυμα εντός και εκτός

Επιταχύνει ρυθμούς η κυβέρνηση – Καμία καθυστέρηση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις το μήνυμα εντός και εκτός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυβερνητικό Συμβούλιο, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές,

Συνεχείς συσκέψεις αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ θα προχωρήσει και σε άμεση σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, με στόχο την ταχύτατη ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές για σκληρή δουλειά ενώ από το βήμα της ΔΕΘ θέλησε να δώσει τον τόνο ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς, στέλνοντας μήνυμα προς τους θεσμούς -και ειδικά προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και ότι περιμένει ανάλογη στάση και από την  άλλη πλευρά.

Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξει παρέμβαση υπέρ των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Σημειώνεται ότι άμεσα αναμένονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να καθοριστεί η ατζέντα των συζητήσεων και το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών ενώ την Παρασκευή αναμένεται συνεδρίαση του Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας.

Οι επικεφαλής των θεσμών εκτιμάται ότι θα έρθουν στην Αθήνα μετά το Eurogroup του Οκτωβρίου και τις γερμανικές εκλογές, ενώ θα έχει προηγηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group στην οποία το υπουργείο Οικονομικών θα κληθεί να παρουσιάσει τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προκειμένου να αποδεσμευτεί και τη 2η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ η οποία εγκρίθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης.

Σχετικά άρθρα