Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oλοκληρώθηκε η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα

Oλοκληρώθηκε η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναχώρησε στις 17:38 από την Ελλάδα, μετά από τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα. Το ζεύγος Μακρόν συνόδευσε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετίσει το ζεύγος Μακρόν βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εκπληξη πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μπριζίτ Μακρόν δεν επιβιβάστηκαν στο ίδιο αεροσκάφος αλλά σε διαφορετικό χωρίς να γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο έγινε κάτι τέτοιο.

Τι είπε ο Τσίπρας στην Μπριζίτ Tρονιέ

Στους σύντομους αποχαιρετιστήριους διαλόγους που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Εμανουέλ Μακρόν και την Μπριζίτ Μακρόν, ο πρωθυπουργός είπε προς την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, ότι χάρηκε για τη γνωριμία και της είπε πως ελπίζει να την δει να έρχεται ξανά στην Ελλάδα. Από την πλευρά της η Μπριζίτ Μακρόν ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη φιλοξενία.
Τέλος θερμή χειραψία και αγκαλιά είχε ο κ.Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Κατά την 30ωρη επίσκεψή του, ο γάλλος πρόεδρος έδωσε το σύνθημα για μία νέα ενωμένη Ευρώπη, στάθηκε στην επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε για άλλη μία φορά τη στήριξη της Γαλλίας.

Επίσης, ο Μακρόν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στις επενδύσεις στην Ελλάδα, γεγονός που φάνηκε και από την παρουσία της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ στο πλευρό του.

«Highlight» της παρουσίας του Μακρόν στην Αθήνα ήταν η -συμβολικού χαρακτήρα- ομιλία του στο λόφο της Πνύκας, κατά την οποία μίλησε και ελληνικά.

Σχετικά άρθρα