Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατούλης: Καταγγέλουμε την κυβέρνηση για όργιο δοσοληψιών με βουλευτές

Στρατούλης: Καταγγέλουμε την κυβέρνηση για όργιο δοσοληψιών με βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Στρατούλης, Ελληνική Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ,

Φωτιές βάζει στο πολιτικό σκηνικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, με την καταγγελία του ότι η κυβέρνηση “πιέζει” μέσα από ένα όργιο υποσχέσεων, πιέσεων, δοσοληψιών σε βουλευτές άλλων κομμάτων προκειμένου να εξασφαλίσει προεδρική πλειοψηφία.

Μιλώντας στον Βήμα FM υπογράμμισε ότι “όσο συνεχίζουν τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις συναλλαγές, δεν έχει που δεν έχει σχέση η Βουλή με τη λαϊκή βούληση, κινδυνεύει να φτάσει στα όρια της εξαχρείωσης που θα θυμίζει παλιές εποχές, της δεκαετίας του ’60”.

Διαβάστε το απόσπασμα με τις καταγγελίες που έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης στον Βήμα FM:

«Εμείς, βλέπουμε ότι η βασική στρατηγική της κυβέρνησης είναι να παγώσει τις εξελίξεις και να μετατραπούν οι επόμενοι μήνες σε χρόνο παρατεταμένης μετεκλογικής μάχης και να μην οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές. Καταγγείλαμε ότι υπάρχει όργιο υποσχέσεων, πιέσεων, δοσοληψιών σε βουλευτές κυρίως από τους ανεξάρτητους, αλλά και από κόμματα που βρίσκονται σε μια εσωτερική συζήτηση γιατί δεν πήγαν καλά στις ευρωεκλογές. Κάνουν κάθε τι δυνατόν για να πετύχουν αυτή την πλειοψηφία έγκαιρα και για να το ανακοινώσουν.

Όσο συνεχίζουν τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις συναλλαγές, δεν έχει που δεν έχει σχέση η Βουλή με τη λαϊκή βούληση, κινδυνεύει να φτάσει στα όρια της εξαχρείωσης που θα θυμίζει παλιές εποχές, της δεκαετίας του ’60. Υπάρχουν πιέσεις σε βουλευτές των ΑΝΕΛ για να δηλώσουν από τώρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιον προταθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Πιέσεις… δεν έχουμε κάτι παραπάνω ακόμα. Είτε με πολιτικό τρόπο, δημόσιο, είτε με συναντήσεις που γίνονται στη Βουλή και αλλού. Δημόσια πολιτική πίεση δεν είναι αθέμιτη, κι εμείς την ασκούμε. Αλλά η προσωπική πολιτική πίεση είναι αθέμιτη και επειδή έχουμε ζήσει εποχές διάφορες… Τα στοιχεία που έχουμε είναι αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες και γράφονται σ’ αυτές.

Παραπάνω πληροφορίες δεν μπορούμε να έχουμε, αλλά το επισημαίνουμε από τώρα, για να μπορέσουμε να προλάβουμε καταστάσεις. Δεν ασκούμε πολιτική με βάση τα ρεπορτάζ, αλλά με βάση και πληροφορίες που έχουμε. Το βασικό επίδικο είναι ότι ο κόσμος έδωσε ένα μήνυμα με τα αποτελέσματα των εκλογών και δεν αντέχει άλλο και η κυβέρνηση είπε ότι το πήρε, αλλά δεν φαίνεται να συνέβη αυτό.

Περί άλλων τυρβάζει και συνεχίζει τις ίδιες πολιτικές και είπε και ο Σόιμπλε χθες, σαν να μην κατάλαβε τίποτα από τις εκλογές σε όλη την Ευρώπη και ότι αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές της αιώνιας λιτότητας από τη Μέρκελ και ότι αποδοκιμάστηκαν αυτές οι πολιτικές και στην Ελλάδα και ήρθε πρώτος με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι χρειάζεται νέο δάνειο που θα συνοδεύεται με απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αντί να απαντάει το ΥΠΟΙΚ στον Σόιμπλε, απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ.»

Σχετικά άρθρα