Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μητσοτάκης φοβήθηκε να απαντήσει στον Τσίπρα για το Δημόσιο

Γιατί ο Μητσοτάκης φοβήθηκε να απαντήσει στον Τσίπρα για το Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Γεωργαντάς, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Όλγα Γεροβασίλη,

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο παρουσιάζει η χθεσινή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη μεγάλη εκδήλωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την εθνική στρατηγική για την Διοικητική Μεταρρύθμιση του Δημοσίου.

Αν και όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί ομιλία, χθες η “απάντηση” στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες δεν ήρθε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε καν από το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Αντίθετα, το “βάρος” της απάντησης σήκωσε ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος στην απάντησή του εμμέσως πλην σαφώς ισχυρίστηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας “έκλεψε” το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ για το Δημόσιο, ενώ παράλληλα ο γαλάζιος τομεάρχης το… κατήγγειλε.

Η απουσία κεντρικής απάντησης από τη ΝΔ προξένησε εντύπωση στους… λάτρεις των λεπτομερειών, ωστόσο η απάντηση είναι αρκετά εμφανής και βρίσκει τις ρίζες της στο 2014, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί κυβέρνησης Σαμαρά βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επειδή το θέμα του Δημοσίου για τον κ. Μητσοτάκη, που χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως ο υπουργός των απολύσεων, κάνει “τζιζ”, κρίθηκε σκόπιμο να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας ο Πρόεδρος της ΝΔ και να απαντήσει αντ’ αυτού ο αρμόδιος τομεάρχης, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο την ίδια της ουσία της μεταρρύθμισης, η οποία ουδέποτε επιχειρήθηκε ή έστω υλοποιήθηκε επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και τη σημασία της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοσίου ακόμα και για την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία που ο ίδιος ευαγγελίζεται σε κάθε ευκαιρία.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Πρωθυπουργός σημείωσε στην ομιλία του πως η μόνη “μεταρρύθμιση” που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικός προϊστάμενος για το Δημόσιο ήταν απολύσεις καθαριστριών και σχολικών φυλάκων, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση αντιπαραθέτει την ολιστική αξιολόγηση, την κινητικότητα βάσει καταγραφής αναγκών, την πλήρη ψηφιοποίηση του Δημοσίου και την αποκομματικοποίησή του.

Πρόκειται επομένως για μία ευθεία σύγκριση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ρόλο του υποτιθέμενου προνομιακού πεδίου των “μεταρρυθμίσεων”, την οποία ως φαίνεται ο Πρόεδρος της ΝΔ για εύλογους λόγους ήθελε να αποφύγει…

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του κ. Γεωργαντά αντί του Μητσοτάκη

«Ο κ. Τσίπρας ανέξοδα και ανεύθυνα παριστάνει το μεταρρυθμιστή της Δημόσιας Διοίκησης. Βέβαια το ακροατήριό του μικραίνει όλο και περισσότερο.

Δυόμιση χρόνια τώρα ξηλώνει τις μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση και η πραγματικότητα στη Δημόσια Διοίκηση είναι: Κομματικοποίηση, στρατιές μετακλητών και συμβασιούχων, τοποθετήσεις συγγενών και κολλητών σε θέσεις ευθύνης, χειροτέρευση της θέσης της χώρας στη διαφθορά, ατιμωρησία των επίορκων και αναξιοκρατία.

Σήμερα επιχείρησε να αντιγράψει την Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αναρωτιέται γιατί του πήρε δυόμιση ολόκληρα χρόνια για να κατανοήσει ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η σωστή.

Είναι προφανές ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, δεν έχει την πολιτική βούληση και δεν μπορεί να τις κάνει πράξη. Όσες γραφικές φιέστες κι αν πραγματοποιήσει».

Σχετικά άρθρα