Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντιμιτρόφ δεν θέλει χάρτες “Μεγάλης Μακεδονίας” αλλά τα… μπουρδουκλώνει!

Ο Ντιμιτρόφ δεν θέλει χάρτες “Μεγάλης Μακεδονίας” αλλά τα… μπουρδουκλώνει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια,

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ έχουν ξεκαθαρίσει στα Σκόπια ότι θα αποκτήσουν ενταξιακή προοπτική αφού πρώτα καταλήξουν σε κοινά αποδεκτή συμφωνία με την Ελλάδα στο ονοματολογικό.

Οι Σκοπιανοί φαίνεται ότι δυσκολεύονται με αυτό και όσο επαναφέρουν το αίτημά τους να ενταχθούν με το προσωρινό τους όνομα στο ΝΑΤΟ απλά τα κάνουν χειρότερα.

Επίσης, οι Σκοπιανοί οφείλουν να καταλάβουν ότι είναι σχετικά “ευκολότερο” να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για την ΕΕ μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν πάρα πολλά χρόνια, ακόμα κι εάν βρεθεί λύση στο ονοματολογικό, οπότε να μην βιάζονται γιατί θα… σκοντάψουν άσχημα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια με θέμα την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ σε ερώτηση με ποιο όνομα θα ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι κατά την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες κατέστη σαφές ότι η χώρα του, όπως προβλέπεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία, είναι έτοιμη να αποδεχθεί πρόσκληση υπό την προσωρινή ονομασία που χρησιμοποιείται στον ΟΗΕ, προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η Ενδιάμεση Συμφωνία επίσης προβλέπει ότι τα Σκόπια δεν θα κυκλοφορούν διεθνώς και ως “Μακεδονία” αλλά ως FYROM, πράγμα που του “ξεφεύγει” του συμπαθέστατου και εμφανώς αγχωμένου Ντιμιτρόφ.

Βεβαίως κάνει “μπαγαποντιές”, που τις “σημειώνει” η Ελλάδα, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ έχει διαμηνύσει -όχι μία αλλά αρκετές φορές- “βρείτε πρώτα κοινά αποδεκτή λύση με την Ελλάδα στο όνομα” για να γίνετε μέλος μας.

Το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια δεν είναι άλλη χώρα από την Ελλάδα, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι πληρούν τα ΝΑΤΟϊκά στάνταρ οι αστείες πολιτοφυλακές των υπολοίπων βαλκανικών χωρών.

Χωρών με μικρούς στρατούς ξηράς, δίχως πολεμική αεροπορία, δίχως πολεμικό ναυτικό και δίχως τανκς.

Ενδεικτικά και μόνο αυτό αρκεί, η Ελλάδα έχει σύνολο 230 μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 156 είναι F-16. Κάθε ένα F-16 κοστίζει (αγορά) από 15 εκ. δολάρια έως και 25 εκ. δολάρια.

Αναφέρουμε αυτά τα νούμερα για να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως οι Βαλκάνιοι που νομίζουν ότι είναι και “απαραίτητοι” τρομάρα τους, τα δεκάδες δισεκατομμύρια που έχει δαπανήσει η Ελλάδα για την άμυνά της και για την ασφάλεια της Δύσης, αμύθητα ποσά που οι βαλκανικές χώρες δεν πρόκειται ποτέ να εξασφαλίσουν για να φτιάξουν πραγματικούς στρατούς.

Οπότε, όταν τα Σκόπια πηγαίνουν στο ΝΑΤΟ και παριστάνουν τους πρόθυμους, πρώτα πρέπει να πείσουν ότι μπορούν να βρουν και τα χρήματα για να ενταχθούν στο κλαμπ.

Εκτός εάν ενταχθούν ως “βάση”, δηλαδή ως “προτεκτοράτο”, αλλά και πάλι να μην έχουν τόσο μεγάλη ιδέα για τη σημασία τους, διότι αυτή λύνεται και με ένα διαμελισμό μεταξύ των ήδη ΝΑΤΟϊκών χωρών που τα περιβάλλουν, οπότε πάλι ΝΑΤΟ γίνεται η περιοχή και δίχως περιττά προβλήματα από φαντασιόπληκτους που νομίζουν ότι είναι απόγονοι του… Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Αυτό είναι σύμφωνο με την Ενδιάμεση Συμφωνία, είναι σύμφωνο με τον τρόπο που το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Χάγης ερμηνεύει την Ενδιάμεση Συμφωνία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός κλίματος μεγαλύτερης κατανόησης στην κοινή γνώμη της χώρας μας, διότι όταν παρεμποδίζετε τον γείτονά σας επί πολλά έτη, η αντίδραση δεν θα είναι μεγαλύτερη εποικοδομητικότητα, η αντίδραση θα είναι κατά κάποιον τρόπο αμυντική. Τώρα αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα παιχνίδι κατηγοριών με την Ελλάδα, επειδή η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ βασικά σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να βλέπει σε εμάς έναν σύμμαχο, όπως το ίδιο πρέπει να βλέπουμε και εμείς στην Ελλάδα», σημείωσε ο Ντιμιτρόφ σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Καλά θα κάνει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ να “αποφεύγει” τους περίπλοκους συλλογισμούς διότι αυτοί δεν “περνάνε” στον Νίκο Κοτζιά.

Στη συνέχεια, αφού τα “μπουρδούκλωσε” διότι έχει λάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα “φακέλωσε” τα Σκόπια με όλες τις παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που έχουν πράξει, έκανε επίθεση φιλίας και αποποιήθηκε εμμέσως αλλά όχι σαφώς τον αρρωστημένο και αστείο σκοπιανό αλυτρωτισμό:

«Πρέπει να ξανακερδίσουμε τους παλιούς φίλους, να κάνουμε νέους φίλους, να τους δώσουμε περισσότερους λόγους γιατί πρέπει να είναι σημαντικό για αυτούς να επιτύχει η “Μακεδονία”, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Να πείσουμε τους γείτονες ότι δεν αποτελούμε πρόβλημα. Γι’ αυτό, το να ανεμίζουμε χάρτες της “Μεγάλης Μακεδονίας” δεν μας βοηθά, όπως και δεν επιθυμούμε χάρτες άλλων μεγάλων χωρών. Θέλουμε μόνο την μεγάλη Ευρώπη. Θέλουμε το έδαφος που έχουμε να είναι σε αυτά τα σύνορα, να είναι το σπίτι ευτυχισμένων ανθρώπων, που ζουν σε συνθήκες δικαιοσύνης».

Τον συμβουλεύουμε στη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά να μην αραδιάζει τέτοιες “περικοκλάδες” διότι πραγματικά θα μείνει με τη “ρητορική” στο… χέρι.

Σχετικά άρθρα