Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μεϊμαράκης βάζει τέλος στις κοπάνες των βουλευτών

Ο Μεϊμαράκης βάζει τέλος στις κοπάνες των βουλευτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης,

Αγχωμένοι και προβληματισμένοι ήταν οι βουλευτές -όσοι εμφανίστηκαν- στην πρώτη συνεδρίαση της Τετάρτης μετά τις εκλογές, για το πώς θα απουσιάζουν τώρα, που όλα θα γίνουν ψηφιακά στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, βουλευτής έλεγε σε πηγαδάκι ότι “μέχρι τώρα έδινες την κάρτα σε έναν συνάδελφο και στη χτυπούσε όταν έπρεπε να δηλώσεις ομιλητής ή όταν είχαμε κάποια επιτροπή και ταυτόχρονα Ολομέλεια. Τώρα τι θα γίνει; Θα πρέπει συνεχώς να είμαστε εδώ…”.

Το θέμα που όλους έχει προβληματίσει, όπως μαθαίνουμε, είναι πώς η Βουλή θα διασφαλίζει ότι κάποιος βουλευτής δεν θα κάνει χρήση της ατομικής κάρτας συναδέλφου για τη συμμετοχή σε ψηφοφορία.

Πάντως, πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του σώματος, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, είπαν στην εφημερίδα ότι “θεωρείται απίθανο κάποιος βουλευτής να διακινδυνεύσει να εκπέσει του αξιώματός του από μια τέτοια πράξη”.

Πάντως, στο Α Θερινό Τμήμα της Βουλής θα κάνει “πρεμιέρα” η ηλεκτρονική παρουσία, έξω από κάθε είσοδο της Ολομέλειας, αφού θα εγκατασταθεί ειδικός μηχανισμός, προκειμένου οι βουλευτές να “χτυπούν” την κάρτα κατά την είσοδό τους.

Σχετικά άρθρα