Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημήτρης Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” μόνο το Διεθνές Δίκαιο

Δημήτρης Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” μόνο το Διεθνές Δίκαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Παρακολουθούμε με περίσκεψη μια αναβάθμιση της τακτικής από την πλευρά της γείτονος χώρας και αναπροσαρμόζουμε σε σχέση με αυτό και τις δικές μας δυνάμεις αποτροπής» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι σε όλες τις διαδικασίες παραβιάσεων εμείς θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι και εμείς θα ελλιμενιζόμαστε τελευταίοι».

«Για την Ελλάδα υπάρχει το διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες και δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”» ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ψήφισης νέων μέτρων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την τρίτη διαπραγμάτευση, ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι «τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι αρκετά και σε ορισμένες περιπτώσεις υπεραρκετά», προσθέτοντας ότι στην κυβέρνηση «πάντα έχουμε στο μυαλό μας, ότι μπορούν να τεθούν και νέα θέματα στο τραπέζι και θέματα που έχουν να κάνουν με προβλέψεις πιθανές ή απίθανες» και τόνισε:

«Ο κεντρικός στόχος είναι η θετική υποδοχή από το διεθνές περιβάλλον, την ΕΕ και τις αγορές, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και των οικονομικών δεικτών να περάσουν στην καθημερινότητα διατηρώντας τις δεσμεύσεις μας».

Σχετικά άρθρα