Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυγή: Η κυβέρνηση αναζητά αποστάτες στο όνομα της “σταθερότητας”

Αυγή: Η κυβέρνηση αναζητά αποστάτες στο όνομα της “σταθερότητας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, Ελληνική Κυβέρνηση, Εφημερίδα Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ,

Για “Ιουνιανά 2014” κάνει λόγο η εφημερίδα Αυγή στη διαδικτυακή της έκδοση και ευθέως εννοεί ότι η συγκυβέρνηση έχει βάλει μπροστά σχέδιο αποστασιών ώστε να αποκτήσει “πρόθυμους” βουλευτές να τη στηρίξουν στο όνομα της “σταθερότητας”.

Η εφημερίδα γράφει:

Οργιάζει το παρασκήνιο με στόχο τη σαλαμοποίηση ή τη διάλυση των μικρότερων κομμάτων και τον προσεταιρισμό ανεξάρτητων βουλευτών, προκειμένου να στηριχθεί η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Στόχος της επιχείρησης “Ιουνιανά 2014”, που προωθεί το σύστημα Σαμαρά, είναι να βρεθούν “πρόθυμοι”, που θα στηρίξουν τα νέα επώδυνα μέτρα, και με πρόσχημα τη σταθερότητα να στηθεί νόθα προεδρική πλειοψηφία, προκειμένου να αποφευχθεί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

ΔΗΜ.ΑΡ. και ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται στο επίκεντρο της επιχείρησης με στόχο τη δορυφοροποίησή τους ή τη σαλαμοποίησή τους.

Σαμαράς και Βενιζέλος τάζουν υπουργεία και προσπαθούν να απορροφήσουν “όμορα” πολιτικά σχήματα για να αποτρέψουν τη διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωεκλογές, όμως έδειξαν ότι η κυβέρνηση στερείται πολιτικής νομιμοποίησης και ότι εγκαταλείπεται από τα δυναμικά κοινωνικά στρώματα. Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνέλευση του ΣΕΒ πρότεινε τη σύναψη νέας κοινωνικής συμφωνίας για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας.

Σχετικά άρθρα