Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΗΜΑΡ: Αδύνατη η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή

ΔΗΜΑΡ: Αδύνατη η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνική εκπομπή και απαντώντας στην πρόσκληση που έχει απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ταυτόχρονα ο κ. Μαχαίρας εκτίμησε ότι με τους υπάρχοντες συσχετισμούς στη Βουλή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαχαίρας είπε:

“Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε εξέλιξη, μια και όλα αυτά τα ζητήματα είναι αντικείμενο του διαλόγου που ξεκίνησε στο κόμμα μας, η προσωπική μου θέση είναι ότι τα μεγάλα πολιτικά εμπόδια που χωρίζουν τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερά, δεν μπορούν να αρθούν με προτάσεις που ακυρώνουν την οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια της Δημοκρατικής Αριστεράς”.

Σε ότι αφορά στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ ανέφερε :

“Το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας – Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Επειδή ωστόσο με ρωτάτε, σπεύδω να σας υπενθυμίσω πρόσφατη δήλωση του κ. Κουβέλη, ο οποίος τόνισε ότι η εκλογή προέδρου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διαδικαστικό ζήτημα, ούτε να αποσυνδέεται από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Εκτίμησε μάλιστα ότι με βάση του παρόντες κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αν δεν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να προκύψει η απαιτούμενη προεδρική πλειοψηφία”.

Σχετικά άρθρα