Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέρενς Κουίκ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ μου προκαλεί ναυτία!”

Τέρενς Κουίκ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ μου προκαλεί ναυτία!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Τέρενς Κουίκ,

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε ο Τέρενς Κουίκ, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην εκπομπή “Σαββατοκύριακό” του Mega με τους οικοδεσπότες δημοσιογράφους.

Ο Τέρενς Κουίκ σε μια ακόμη χειμαρρώδη τοποθέτηση, από αυτές που μας έχει συνηθίσει τόσο ως δημοσιογράφος όσο κι ως πολιτικός, μίλησε για την προεδρολογία, την Πολιτική Άνοιξη, τη Θράκη αλλά και για στυμμένες λεμονόκουπες…

Διαβάστε ολόκληρη την απομαγνητοφωνημένη συζήτηση, όπως μας την έστειλε το γραφείο του κ. Κουίκ:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Λοιπόν να καλημερίσουμε εδώ – μεγάλωσε η παρέα μας – και τον Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Τέρενς Κουίκ.

“Καλημερίζω και τους δυό σας”.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μ.A.: Όχι, αυτό τελείωσε.

Ι.Χ.: Τι τελείωσε;

“Περιφερειακός Σύμβουλος”. (χαμόγελα)

Μ.Α.: Περιφερειακός Σύμβουλος και με υψηλότερα ποσοστά από τον μέσο όρο της παράταξης. Καλά το είπα;

“Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας, γιατί είχαμε έναν εξαιρετικό Συνδυασμό. Απλά και μόνο, επειδή ανεβοκατεβαίνω, θα ήθελα στο τέλος, να μου δώσετε για την περιοχή 2’, μια που είσαι και Ξανθιώτης, Ιορδάνη”.

Ι.Χ.: Δεν με αφήνει κ. Κουίκ (δείχνοντας τον κ. Αναγνωστάκη). Δεν αφήνει να λέμε τα προβλήματα της Θράκης. Δεν με αφήνει.

“Κύριε Χασαπόπουλε, είναι Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μην αφήνουμε και την Δράμα την κακομοίρα, την οποία δεν την θυμάται κανένας”.

Ι.Χ.: Μην τα λέτε σε εμένα αυτά…

“Όχι, όχι… Δεν τα λέω σε εσάς, τα λέω στον κ. Αναγνωστάκη!” (χαμόγελα)

Ι.Χ.: Για το πλεόνασμα…

“Το πλεόνασμα είπαμε ..και μάλιστα χαρακτηριστικά είχα πει στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Γιάννη τον Στουρνάρα, ότι αυτό είναι ένα ποτήρι λεμονάδα, αλλά για να φτιαχτεί αυτή η λεμονάδα, αφήσαμε πίσω στυμμένες λεμονόκουπες.. Και φαντάζομαι ότι είναι απόλυτα αντιληπτό το παράδειγμα.

Το δεύτερο είναι ότι, μονίμως μιλάμε για μια βάση, η οποία είναι πλαστή. Και δεν ακούω ποτέ την κυβέρνηση της ΝΔ να υπερασπίζεται – στον βαθμό που θα μπορούσε να υπερασπιστεί – την κυβέρνηση Καραμανλή, με τα αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Όποτε έχει προκληθεί μέσα στην Βουλή η κυβέρνηση, να πάρει μια θέση για το θέμα Γεωργίου, ο Καραμανλής μένει ξεκρέμαστος, μετέωρος.

Το άλλο, το οποίο ακούω με πάρα πολύ ενδιαφέρον, είναι το θέμα της μείωσης της φορολογίας και θα ήθελα να το βάλω σε μια πιο εξειδικευμένη βάση, που είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Όταν ο Βούλγαρος δουλεύει με 10% φόρο επιχειρήσεων κι εμείς δουλεύουμε με 26% φόρο επιχειρήσεων, ποιος τρελός θα έρθει να επενδύσει στην περιοχή; Κανένας!”.

Ι.Χ.: Με 30 χιλιόμετρα διαφορά..

“Βεβαίως. Κι αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια περιοχή, με ένα σωρό ζητήματα, όπως είναι το θέμα των Πομάκων, που είναι πραγματικά εγκαταλελειμμένοι και στα χέρια του Προξενείου, επί της ουσίας…”.

Ι.Χ.: Κύριε Κουίκ, επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, υπάρχει περίπτωση – είχαμε μια κουβέντα με τον κύριο Δελαστίκ – οι ΑΝΕΛ να στηρίξουνε Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε να μην πάμε σε Εκλογές;

“Έκανα μια δήλωση χτες και είπα ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουμε η ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά το ΄94… Ο οποίος Σαμαράς, αφού γκρέμισε την κυβέρνηση της ΝΔ, στην συνέχεια δεν θέλησε να μείνει στο αίμα του (της παράταξης), αλλά θέλησε να στηρίξει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με ό, τι αυτό από εκεί και πέρα σήμαινε για την Πατρίδα…”.

Ι.Χ.: Και τον Στεφανόπουλο στήριξε…

“Δεν έχει σημασία. Επί της ουσίας στήριξε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.. Οπότε εμείς λέμε…”.

Μ.Α.: Εσείς δεν θα ψηφίσετε;

Ι.Χ.: Το ξεκαθαρίζετε δηλαδή; Είναι η άποψη του Κόμματος σας;

“Το ξεκαθαρίζουμε. Κοιτάξτε, το έχω συζητήσει και με τον Πρόεδρο, αλλά πρέπει να σας πω – επειδή είμαστε κι ένα Κίνημα το οποίο υπολογίζει την φωνή της βάσης – σε 15 ημέρες από τώρα θα έχουμε και διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο και αυτό το θέμα είμαι βέβαιος θα τεθεί κι εκεί.

Αλλά εμείς θέλουμε, με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, να οδηγήσουμε την κυβέρνηση στις Εκλογές. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να πάμε σε Εκλογές”.

Ι.Χ.: Άρα ταυτίζεστε με αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά.

“Δεν ξέρω τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε κάτι; Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ όπως ξέρετε, παθαίνω μια ναυτία. Γιατί σήμερα λέει ένα, αύριο λέει άλλο, μεθαύριο λέει άλλο, έχει διάφορες συνιστώσες μέσα… Δεν μπορώ να υπολογίσω στα σοβαρά το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ…”.

Μ.Α.: Το χαρακτηριστικό όμως είναι ότι ο Τσίπρας ποτέ δεν έχει αποκλείσει μια πιθανή συνεργασία μαζί σας.

“Κοιτάξτε, απ’ ο, τι αντιλαμβάνομαι δεν έχουν αποκλείσει και μια συνεργασία με τη ΝΔ. Σας θυμίζω το τι έχει πει ο Μανώλης ο Γλέζος, αν θυμάμαι καλά πριν από 15 μέρες, ότι «εάν ζητήσει συγγνώμη ο Αντώνης Σαμαράς, θα συνεργαστώ και με την ΝΔ». Έτσι είχε πει. Σαν ΣΥΡΙΖΑ”.

Ι.Χ.: Αυτό που σας κατηγορούν πάντως είναι, ότι θέλουν κάποιοι – μέσα στους ΑΝΕΛ – να στρέψουν το Κόμμα προς την ΝΔ.

“Όχι, δεν μας κατηγορεί κανένας. Εμείς, μέσα στην αυτοκριτική μας, λέμε ότι ήταν λάθος όλη αυτή η εικόνα, που βγάζαμε προς τα έξω, ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό όπως ξέρετε, κι εγώ προσωπικά το είχα πολεμήσει, με τις δηλώσεις μου τις δημόσιες σε παρεμβάσεις μου.

Αυτήν την στιγμή υπάρχει ένας προβληματισμός, του κατά πόσο θα πρέπει να αποκτήσουμε μια ταυτότητα, μια που οι περισσότεροι – και οι ψηφοφόροι μας αλλά κι εμείς οι Βουλευτές – προερχόμαστε από τον κεντροδεξιά χώρο. Μήπως έπρεπε, δηλαδή, να δώσουμε μια τέτοια ταυτότητα.

Κοιτάξτε να δείτε: Εγώ είμαι από την φύτρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κι αυτήν την φύτρα δεν εννοώ να την καταθέσω”.

Ι.Χ.: Γιατί θέλετε Εκλογές, αφού αν πάμε σε Εκλογές, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεχώς πέφτουν;

“Πολύ καλά… Σας απαντώ…”.

Ι.Χ.: Και γιατί δεν στηρίζετε την πρόταση της ΝΔ, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να ολοκληρώσει αυτή η κυβέρνηση την τετραετία της;

“Γιατί σας εξήγησα, ότι δεν θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το… θεάρεστο (!) έργο της αυτή την τετραετία. Είναι πάρα πολύ απλό. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, είναι ότι… Μην βάλουμε κοινά χαρακτηριστικά Εθνικών Εκλογών και Ευρωεκλογών, διότι ακόμη κι οι δημοσκοπήσεις που γινόντουσαν, έδειχναν πολύ αυξημένα ποσοστά για τις Εθνικές Εκλογές, σε σχέση με τα χαμηλά ποσοστά που μας έδιναν με την χαλαρή ή με την ψήφο διαμαρτυρίας των Ευρωεκλογών. Και πρέπει να πω, ότι ίσως, ένα από τα πράγματα που πληρώσαμε στις Ευρωεκλογές, ήταν ότι μέσα σε αυτό το δίπολο:

Άντε να στηρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ…

Άντε να το βγάλουμε πάνω από την ΝΔ,

Άντε να δημιουργηθεί η προϋπόθεση για να πάμε ενδεχομένως σε Εκλογές ή ενδεχομένως ένα ξέσπασμα και της καραμανλικής βάσης της ΝΔ, η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση θα έλεγα, έχει κι αυτή τους προβληματισμούς της…

Σε αυτό το δίπολο, με αυτούς τους προβληματισμούς, χάσαμε ένα 18% προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, το ότι ανακατεύτηκαν τρείς Εκλογές διαφορετικές μαζί, θα έλεγα ότι ήταν κακό. Κακό, διότι τα χαρακτηριστικά των τριών καλπών είναι τελείως διαφορετικά. Στις Δημοτικές Εκλογές δεν ψηφίζει πάντοτε ο κόσμος με την κομματική του συνείδηση, αλλά ψηφίζει πρόσωπα, ψηφίζει τον άνθρωπο που πιστεύει ότι μπορεί να του νοικοκυρέψει την γειτονιά. Σε Περιφερειακό επίπεδο…”.

Ι.Χ.: Μην το «απλώσουμε». Αυτό που λέει ο κ. Μιχελάκης… Αυτή η Βουλή, λέτε εσείς, δεν μπορεί να βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας..

“Κοιτάξτε… Eμείς πάντως δεν θα είμαστε μέσα σε αυτούς”.

Μ.Α.: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Σχετικά άρθρα