Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντά σε συμφωνία Φάρατζ και Γκρίλο

Κοντά σε συμφωνία Φάρατζ και Γκρίλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μπέπε Γκρίλο, Νάιτζελ Φάρατζ,

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), Νάιτζελ Φάρατζ, που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές στη Βρετανία, δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει να επιτύχει μια συμμαχία στο Ευρωκοινοβούλιο με το Κίνημα Πέντε Αστέρια του Ιταλού πρώην κωμικού Μπέπε Γκρίλο, το οποίο ήλθε δεύτερο στις προτιμήσεις των Ιταλών ψηφοφόρων.

Εντός της εβδομάδας οι ηγέτες των δύο κομμάτων συναντήθηκαν για να διερευνήσουν την πιθανότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Τα αντιθεσμικά κόμματα διπλασίασαν τις ψήφους τους σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ευρωεκλογές, εκμεταλλευόμενα την οργή για τη λιτότητα, τη μαζική ανεργία και τη μετανάστευση.

«Συνάντησα τον Μπέπε Γκρίλο την περασμένη εβδομάδα. Ελπίζω να καταφέρουμε να επιτύχουμε μια συμφωνία και το κόμμα μας να βρεθεί στο επίκεντρο των διαδικασιών του νέου Ευρωκοινοβουλίου με μια ισχυρή ευρωσκεπτικιστική ατζέντα», δήλωσε ο κ. Φάρατζ.

Η δημιουργία ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας θα ενισχύσει τη δυνατότητα των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων να μπλοκάρουν ή να προωθούν ευρωπαϊκά νομοθετήματα, θα τους παράσχει δυνατότητα χρηματοδότησης και εκπροσώπησης σε επιτροπές.

Για τη δημιουργία ομάδας χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρωβουλευτές από τουλάχιστον επτά κράτη – μέλη της ένωσης των «28».

Το UKIP διαθέτει 24 ευρωβουλευτές, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρια 17.

Ο κ. Φάρατζ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στη χώρα του.

«Προέρχονται από μια διαφορετική πολιτική οικογένεια. Δεν επιθυμούμε καμία σχέση με αυτό το κόμμα», δήλωσε ο Βρετανός πολιτικός ηγέτης.

Σχετικά άρθρα