Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την ανησυχία της προς την Κομισιόν εξέφρασε η Βόζεμπεργκ για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Την ανησυχία της προς την Κομισιόν εξέφρασε η Βόζεμπεργκ για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Την ανησυχία της για τυχόν αθέτηση της συμφωνίας Ε.Ε.Τουρκίας από τουρκικής πλευράς εκφράζει η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη σχολιάζοντας με ερώτηση προς την Κομισιόν τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και το γεγονός της επανέναρξης των επιστροφών προσφύγων στην Ελλάδα.

Ρωτά την Επιτροπή, εάν οι συνθήκες διαβίωσης στα ελληνικά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, λαμβανομένων υπόψη των αυξανόμενων αφίξεων και της υπερσυσσώρευσης αλλοδαπών, επιτρέπουν αυτήν τη στιγμή την επανέναρξη των επιστροφών προσφύγων από αλλά κράτη μέλη στην Ελλάδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού:

«Κατά τους θερινούς μήνες του 2017 έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις κινήσεις μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ιδίως τη Χίο και τη Λέσβο.

»Κατά το χρονικό διάστημα 12 – 18 Ιουνίου καταγράφηκαν οι περισσότερες αφίξεις προσφύγων για το 2017, με συνολικά 855 άτομα να φτάνουν στα ελληνικά νησιά, ενώ την εβδομάδα 10 – 16 Ιουλίου οι αφίξεις έφτασαν τις 848.

»Οι μηνιαίες αφίξεις τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο ξεπερνούν τα 2.000 άτομα, γεγονός που έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό στα κέντρα υποδοχής των ελληνικών νησιών με γενικευμένα βίαια επεισόδια και συγκρούσεις λόγω της υπερσυσσώρευσης προσφύγων και μεταναστών.

»Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι μετανάστες στα hotspots των ελληνικών νησιών έχουν ξεπεράσει και πάλι το όριο των 15.000.

»Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επιβεβαίωσε την επανέναρξη επιστροφής προσφύγων από την Γερμανία στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα, ώστε να εφαρμοστεί και πάλι ο Κανονισμός του Δουβλίνου για την Ελλάδα.

»Με αυτά τα δεδομένα ερωτάται η Επιτροπή:

»Πώς αξιολογεί την εφαρμογή της Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας για τους πρόσφυγες κατά τους θερινούς μήνες του 2017, με βάση τις ανωτέρω καταγεγραμμένες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία;

»Υπάρχει ανησυχία για τυχόν αθέτηση της Συμφωνίας από τουρκικής πλευράς;

»Θεωρεί ότι οι τρέχουσες συνθήκες στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων επιτρέπουν επί του παρόντος την επανέναρξη των επιστροφών προσφύγων στην Ελλάδα;».

Σχετικά άρθρα