Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κομισιόν δεν αντέχει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και παραπέμπει την καταδίκη Γεωργίου στο Eurogroup

Η Κομισιόν δεν αντέχει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και παραπέμπει την καταδίκη Γεωργίου στο Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ανδρέας Γεωργίου, ΕΛΣΤΑΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

Την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις εξελίξεις γύρω από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, εξέφρασε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προφανώς και δεν σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όταν οι αποφάσεις των Δικαστών για κάποιο λόγο “δυσαρεστούν” τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

«Η υπόθεση του κ. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη – μέλη, στο πλαίσιο του επόμενου Eurogroup» σημείωσε η Ευρωπαία αξιωματούχος.

Δηλαδή, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα εξετάσουν απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Σε ποιο νεοαποικιακό σίριαλ το έχουν δει αυτό οι… διάδοχοι του “διαφωτισμού”;

«Αυτό που έχει σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, να προστατεύονται με βάση τον νόμο» έσπευσε η ίδια να προσθέσει.

«Γι’ αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ίδια υπενθύμισε ότι η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου είναι «ανοικτή» για προσφυγή και ως εκ τούτου, η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Ο κ. Γεωργίου, μιλώντας στους Financial Times, κατήγγειλε πως «καταδικάστηκα επειδή εφάρμοσα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως ορίζει το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο».

«Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή (σ.σ. της ανεξαρτησίας) ξανά σήμερα, χωρίς κανένα δισταγμό, και το ίδιο θα πρέπει να κάνει κάθε επικεφαλής στατιστικής υπηρεσίας» έσπευσε να προσθέσει.

Οι συνήγοροι του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, προανήγγειλαν την προσφυγή εναντίον της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου.

Σχετικά άρθρα