Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθετοι Σαμαράς και Μητσοτάκης για τη φάμπρικα αποφυλακίσεων ναρκεμπόρων

Έκθετοι Σαμαράς και Μητσοτάκης για τη φάμπρικα αποφυλακίσεων ναρκεμπόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Δικαιοσύνη, Εμπόριο Ναρκωτικών, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Με μία λιτή ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, επιβεβαιώνει στο ακέραιο το νέο ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento για την απονομή χάριτος και σε δεύτερο ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου δεν διαψεύδει την απονομή χάριτος, μονάχα ρίχνει την ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει διαδικαστικά τον τελευταίο λόγο για να υπογράψει την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Η υποκρισία, το συνειδητό ψεύδος και η αλητεία των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό» τονίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απαντώντας στο δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και στα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο».

Ο βουλευτής της ΝΔ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο, όπως λέει, εξακολουθεί να προσποιείται ότι αγνοεί αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ή όχι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε καταδίκους, να ερωτήσει τους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Κοντονή, πρώην και τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης : 1) Ποιος είναι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε κατάδικους και 2) πόσες τέτοιες χάρες έχουν υπογράψει οι ίδιοι.

Μέχρι στιγμής, η ΝΔ δεν έχει πάρει θέση για τις αποκαλύψεις και τα ρεπορτάζ, αφήνοντας τον κ. Αθανασίου να βγάλει μόνος του τα “κάστανα από τη φωτιά”.

Ωστόσο, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο νυν επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έκθετοι και οφείλουν να πάρουν θέση για τις επίμαχες αποκαλύψεις.

Ειδάλλως, με τυχόν σιωπή τους θα επιβεβαιώσουν δύο πράγματα: Είτε πως επικροτούν τις εν λόγω πρωτοβουλίες του κ. Αθανασίου, που επί των ημερών του δόθηκε χάρη σε έναν έμπορο κοκαΐνης και έναν ινδικής κάναββης, είτε πως αυτά είναι σε γνώση τους…

ΣΥΡΙΖΑ: Να οδθούν απαντήσεις

Να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις καλεί τη Ν.Δ. και τον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, «σχετικά με τον βίο και την πολιτεία του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, Χαράλαμπου Αθανασίου, που περιλάμβαναν από αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών, κατόπιν εισηγήσεών του στο (διορισμένο από τον υπουργό Δικαιοσύνης) Συμβούλιο Χαρίτων, μέχρι την αλλαγή του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου».

«Το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento δημιουργεί και νέα ερωτήματα, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία παραμένουν ακόμα αναπάντητα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει αναφέροντας ότι «η ΝΔ, και ο κ. Αθανασίου προσωπικά, που αυτοπροβάλλονται ως προστάτες της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, και ομνύουν στη νομιμότητα, οφείλουν να δώσουν, αυτή τη φορά, συγκεκριμένες απαντήσεις στους πολίτες».

Σχετικά άρθρα