Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύνθημα αντεπίθεσης δίνει ο Τσίπρας: Οι 5 άξονες για το στοίχημα του “2+4”

Σύνθημα αντεπίθεσης δίνει ο Τσίπρας: Οι 5 άξονες για το στοίχημα του “2+4”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνικό Ομόλογο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει πάνω του την επικοινωνιακή αλλά και πολιτική αντεπίθεση, μετά την πετυχημένη έξοδο στις αγορές, με τη σκυτάλη πλέον να περνά από το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο στα κομματικά όργανα και συγκεκριμένα την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη σημερινή του ομιλία που θα ανοίξει τις εργασίες για τη συνεδρίαση της ΚΕ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τραβήξει διαχωριστική γραμμή στο μέσο της διακυβέρνησης και της κυβερνητικής θητείας, με τη διετία να συμπίπτει με το σημείο μηδέν της εξόδου της χώρας στις αγορές.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Τσίπρας μετά από μία εκτενή αναδρομή στις προσπάθειες, τους στόχους αλλά και τις αποτυχίες της πρώτης διετίας, αναμένεται να δώσει το σύνθημα και το στίγμα για την ερχόμενη διετία μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Με αυτά τα δεδομένα στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν το δεύτερο μισό της τετραετίας που χωρίζεται σε δυο φάσεις:

– Από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

– Από την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Σημείο καμπής που θα κρίνει τόσο το μέλλον της χώρας, όσο και την έκβαση για το στοίχημα του 2+4, δηλαδή την εξασφάλιση μίας ακόμη τετραετίας το 2019, είναι ο Αύγουστος του 2018 και κατά πόσο θα επιτευχθεί η έξοδος από το μνημόνιο, για την οποία το πρώτο βήμα έγινε προχθές με την επιτυχία του ελληνικού ομολόγου και την ψήφο εμπιστοσύνης ιδιωτών επενδυτών διεθνούς βεληνεκούς.

Βασικό «όπλο» στα χέρια του πρωθυπουργού, που χρησιμοποιεί συνεχώς το τελευταίο διάστημα απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας και η φάση ανάκαμψης στην οποία έχουν περάσει και η ιδιαίτερα αισθητή μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 6 μονάδες μέσα σε δύο χρόνια, με τη δημιουργία σχεδόν 300.000 θέσεων εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής στις 7.30 μ.μ. μπροστά στο κεντρικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, τους υπουργούς και τους βουλευτές του κόμματος θα κινηθείς σε 5 άξονες:

– Απολογισμός της διετίας που πέρασε με έμφαση όχι μόνο στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, αλλά και στις παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση.

– Ειδική αναφορά στην πορεία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα μέχρι την οριστική πρόσβαση στις αγορές.

– Ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας με στόχο την ανάπτυξη, την ανάκτηση της εργασίας και το κοινωνικό κράτος.

– Οι σαφείς διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού

– Η ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην καθημερινότητα των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει πληγεί περισσότερο μέσα στα επτά τελευταία χρόνια.

Σχετικά άρθρα