Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας και Κοτζιάς στο Foreign Policy: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας σε ένα τρίγωνο αστάθειας

Τσίπρας και Κοτζιάς στο Foreign Policy: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας σε ένα τρίγωνο αστάθειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Foreign Policy, Αλέξης Τσίπρας, Γεωπολιτική, Νίκος Κοτζιάς, Περιοδικό Foreign Policy, Υπουργείο Εξωτερικών,

Πολυσέλιδο αφιέρωμα (20 σελίδες) στην Ελλάδα έχει το περιοδικό Foreign Policy στο τεύχος Αυγούστου.

Τα άρθρα του αφιερώματος είναι οικονομικού, επενδυτικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, ενώ συνεντεύξεις ή δηλώσεις έχουν δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Σταθάκης, η Ρένα Δούρου, η Έλενα Κουντουρά, ο Δημήτρης Λιάκος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Έλληνα ΥΠΕΞ σχετικά με τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας και τη στρατηγική της σημασία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη Μεσόγειο υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τις περιφερειακές προκλήσεις, επεκτείνει τις σχέσεις με Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, ΗΑΕ, Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα, διμερώς αλλά και τριμερώς με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία.

Ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του, με τίτλο «Πυλώνας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή», τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αστάθειας με κορυφές την Ουκρανία, τη Συρία και τη Λιβύη και δίνει έμφαση στη σημασία της σταθερότητας για χώρες όπως η Αίγυπτος και η Συρία.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την ελπίδα ότι θα έχει καλή συνεργασία με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά άρθρα