Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κώστας Κρέτσης: “Μπροστά μας ο Σάλλας πήρε τον Γεωργιάδη και ζήτησε τις παραιτήσεις του Δ.Σ. του Ντυνάν”

Κώστας Κρέτσης: “Μπροστά μας ο Σάλλας πήρε τον Γεωργιάδη και ζήτησε τις παραιτήσεις του Δ.Σ. του Ντυνάν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Σαμαράς, Βουλή των Ελλήνων, Εξεταστική Επιτροπή, Ερρίκος Ντυνάν, Κώστας Κρέτσης, Κώστας Μπούρας, Μιχάλης Σάλλας, Τράπεζα Πειραιώς, Υπουργείο Υγείας,

Την αποκάλυψη ότι τον Ιανουάριο του 2014 ο διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαράς, Κώστας Μπούρας, πήγε τους εργαζόμενους στο γραφείο του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα έκανε ο Κώστας Κρέτσης, τ. πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ντυνάν, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Κ. Κρέτσης είπε ότι «μας είχε πάρει ο Κ. Μπούρας τον Ιανουάριο του 2014 όταν πήρε το δάνειο η Πειραιώς εμένα και τον σημερινό πρόεδρο κ. Κυραντζή και πήγαμε στον Μ. Σάλλα μαζί με τον Κ. Μπούρα».

«Εκεί (ο Μ. Σάλλας) μας είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς πήρε το δάνειο αλλά δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το Ντυνάν αν δεν πάρει τις παραιτήσεις του ΔΣ και τις ζήτησε από τον Κ. Μπούρα άμεσα», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι «μπροστά μας ο Σάλλας πήρε τον Γεωργιάδη τηλέφωνο και του είπε ότι θέλει τις παραιτήσεις του ΔΣ».

«Είναι προφανές ότι οι παραιτήσεις είναι εντολή Σάλλα», υπογράμμισε ο Κ. Κρέτσης.

Αναφερόμενος στον πλειστηριασμό ο Κ. Κρέτσης τόνισε ότι «για μας δεν είναι πλειστηριασμός. Είναι συναλλαγή. Φαινόταν βήμα βήμα ότι ήταν συμφωνημένο».

«Στο μνημόνιο υπάρχει ρήτρα που λέει ότι αν κάποιος επιχειρήσει να ανακόψει τον πλειστηριασμό θα πληρωθούν έως 500.000 για να αποσυρθεί», αποκάλυψε ο Κ. Κρέτσης και σημείωσε ότι «μάθαμε για τον πλειστηριασμό πέντε μέρες πριν γίνει».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς ρώτησε τον Κ. Κρέτση αν είχε επισκεφθεί χθες την Βουλή.

Ο μάρτυρας απάντησε θετικά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης επεσήμανε ότι εκείνος συναντήθηκε μαζί του προκειμένου να συνεννοηθεί για τα διαδικαστικά.

Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από 10 λεπτά στον διάδρομο, είπε ο πρόεδρος. Ο Γ. Γεωργαντάς φώναζε ότι αυτά είναι «ντροπή» και ο Κ. Κρέτσης σχολίασε ότι «επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις» και «να δημιουργήσετε θέμα από εκεί που δεν υπάρχει».

«Τι σας είπε; Να φορέσετε σακάκι;» είπε ο Γ. Γεωργαντάς.

«Το τι θα φορέσω μου το είπε η γυναίκα μου», απάντησε ο μάρτυρας.

«Ήρθα για θέματα διαδικαστικά και επειδή θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις δεν απαντώ τίποτα άλλο», είπε ο Κ. Κρέτσης, όπως γράφει η Αυγή.

Σχετικά άρθρα