Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βορίδης δεν τηρεί γραμμή Μητσοτάκη: Θετική εξέλιξη η έξοδος από την επιτήρηση

Ο Βορίδης δεν τηρεί γραμμή Μητσοτάκη: Θετική εξέλιξη η έξοδος από την επιτήρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάνης Βαρουφάκης, Δημοσιονομικό Έλλειμμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία, Πάνος Καμμένος,

Θετική χαρακτηρίζει την απόφαση της Κομισιόν να βγει η χώρα από «την επιτήρηση για το υπερβολικό έλλειμμα» ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε αντίθεση με την επίσημη θέση του κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότιη ΝΔ επιχείρησε να απαξιώσει την επιτυχία της Ελλάδας και της κυβέρνησης για την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, και υποστήριξε ότι μόνο αν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σωθεί η χώρα!

Πάντως και ο κ. Βορίδης επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και όπως υποστηρίζει , η «καλή είδηση ακυρώνεται από την κυβερνητική αγωνία για επικοινωνιακή εκμετάλλευση» καθώς «η χώρα επιτηρείται από τον μηχανισμό του μνημονίου που είναι πολύ βαρύτερος από τον μηχανισμό του υπερβολικού ελλείμματος».

Ερωτηθείς «εάν το κλίμα πόλωσης στο εσωτερικό της χώρας εμποδίζει την ολική επαναφορά της» ο τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης-Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ απαντά ότι «πόλωση δημιουργεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός όταν θεωρεί τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο».

Αναφορικά με τη τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της ΝΔ. Άδωνη Γεωργιάδη ότι η «Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ειδικό δικαστήριο για την περίοδο Βαρουφάκη» ο Μάκης Βορίδης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ασυλία δεν θα υπάρχει για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο».

Μιλώντας για την πιθανότητα εξόδου της χώρας στις αγορές και το αν κάτι τέτοιο θα «δυσκολέψει τη ΝΔ στην πορεία προς τις εκλογές» ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι «όσο γρηγορότερα συμβεί αυτό τόσο το καλλίτερο» ωστόσο επισημαίνει ότι «ακόμα και αν συμβεί αυτό η χώρα θα καταφέρει κάτι που θα είχε γίνει το 2015».

Με την ιδιότητά του ως τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση αποπειράται να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, στοχοποιεί δικαστές, αποπειράται να τους κατατρομοκρατήσει και να φαλκιδεύσει την κρίση τους», ενώ σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου ως επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού δηλώνει ότι «η τοποθέτηση Θάνου στη συγκεκριμένη θέση κατέστησε οφθαλμοφανές αυτό που λίγο ως πολύ, ήταν σαφές».

Τέλος, ερωτηθείς για το «αν ο Πάνος Καμμένος έχει στοχοποιηθεί από τη ΝΔ» απαντά: «Ο κ. Καμμένος δεν στοχοποιείται από τη ΝΔ αλλά από τις πράξεις του».

Σχετικά άρθρα