Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας προειδοποίησε αυστηρά την Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο: “Είμαστε πάντα έτοιμοι”

Ο Τσίπρας προειδοποίησε αυστηρά την Τουρκία για Αιγαίο και Κύπρο: “Είμαστε πάντα έτοιμοι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Ενέργεια, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Σερβία, Τουρκία,

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στο πλευρό του τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι, «όλες οι χώρες πρέπει να σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο.

»Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό εξελίξεις που δεν μας κάνουν ιδιαίτερα ευτυχείς.

»Έχουμε έναν γείτονα που πολλές φορές δεν αρέσκεται να σέβεται τα δικαιώματα μας.

»Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι όποιος έχει σχέδιο και στρατηγική, δεν αλλάζει θέσεις, διαπραγματεύεται με δημιουργικό τρόπο, τότε καταφέρνει να δημιουργεί ερείσματα και δυνατότητες να πετυχαίνει», είπε και τόνισε:

«Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει, αλλά αυτός που είναι καλός φύλακας δεν χρειάζεται να γαβγίζει. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ένας σταθερός πυλώνας στην περιοχή».

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας» τόνισε και αναφέρθηκε στον κεντρικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερός πυλώνας στην περιοχή και τώρα που ανακάμπτει [σ.σ. από την οικονομική κρίση] αποδεικνύεται χώρα πολύτιμος εταίρος της ΕΕ, πολύτιμη χώρα για το ΝΑΤΟ, λόγω των σχέσεων μας με κρίσιμες χώρες στην ευρύτερη περιοχή».

Ολόκληρη η κοινή συνέντευξη Τσίπρα-Βούτσιτς και βίντεο εδώ: Ισχυρός άξονας Αθήνας-Βελιγραδίου: Τσίπρας και Βούτσιτς επιβεβαίωσαν την ισχυρή μας συμμαχία

Σχετικά άρθρα