Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “μαζεύει” το γερμανικό ΥΠΕΞ για τη δήλωση του υφυπουργού Μίκαελ Ροθ για τα Σκόπια

Τα “μαζεύει” το γερμανικό ΥΠΕΞ για τη δήλωση του υφυπουργού Μίκαελ Ροθ για τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γερμανία, Μίκαελ Ρόθ, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τους στενούς δεσμούς της Γερμανίας τόσο με την Ελλάδα όσο και με την ΠΓΔΜ τονίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και εκφράζει την ελπίδα για μία «εποικοδομητική λύση» στο θέμα της ονομασίας, «ώστε αυτό το ζήτημα να μην στέκεται εμπόδιο σε μία στενή συνεργασία».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Μίκαελ Ροθ στα Σκόπια και τις δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αναφέρει:

«Ο υφυπουργός Ροθ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του χθες [Τρίτη] στην ΠΓΔ Μακεδονίας συμμετείχε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔ Μακεδονίας.

»Κατά την διάρκειά της εξέφρασε μεταξύ άλλων την λύπη του για το γεγονός ότι η διένεξη για την ονομασία παραμένει άλυτη.

»Ελπίζουμε σε μία εποικοδομητική λύση, ώστε αυτό το ζήτημα να μην στέκεται εμπόδιο σε μία στενή συνεργασία.

»Κατά την συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Ροτ εξέφρασε τον στενό δεσμό μας με την Ελλάδα και την ΠΓΔ Μακεδονίας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μίκαελ Ροθ προέβη σε ανιστόρητες δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια και πήρε την κατάλληλη απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Θα καλούσαμε τον Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μίκαελ Ροθ να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των Ευρωπαίων εταίρων του».

Αυτή την απάντηση έδωσε στον Γερμανό υφυπουργό το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όταν άρχισε να παραδίδει «μαθήματα ιστορίας», κατά την επίσκεψη του στα Σκόπια.

Τι είπε ο Μίκαελ Ροθ

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών ότι «κανείς, εκτός “Μακεδονίας” και Ελλάδας, δεν καταλαβαίνει τη μεταξύ τους διαφορά που είναι εντελώς παράλογη».

Υποστήριξε επίσης ότι «πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στην ιστορία και να προχωρήσουμε σε κοινό μέλλον».

Σχετικά άρθρα