Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παπανδρέου πήγε τους Κούρδους της Συρίας που αποκαλεί ο Ερντογάν “τρομοκράτες” στον ΟΗΕ

Ο Παπανδρέου πήγε τους Κούρδους της Συρίας που αποκαλεί ο Ερντογάν “τρομοκράτες” στον ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Γιώργος Παπανδρέου, Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σοσιαλιστική Διεθνής, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ενώ ο Ερντογάν, σε μόνιμη κατάσταση υστερίας, κατηγορεί τους σοσιαλπατριώτες Κούρδους της Συρίας ως “τρομοκράτες”, οι ίδιοι βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, στον ΟΗΕ, συμμετέχοντας σε εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το σοσιαλιστικό κόμμα PYD των Κούρδων της Συρίας, που μάχεται με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που έχει συστήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και θεωρείται σύμμαχος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, συμμετέχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και μάλιστα χάρη στην υποστήριξη του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ως πρόεδρος της Διεθνούς τα πάει εξαιρετικά, όταν εμπλέκεται με τη ντόπια πολιτική “μπερδεύεται”.

Ο διπλωματικός αντιπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας στην Ελλάδα, γιατρός Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, βρίσκεται στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και παρέδωσε ο ίδιος, όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία, στα χέρια του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επιστολή των συμπροέδρων του PYD. Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεμάτο ικανοποίηση βλέμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως πληροφορείται το TRIBUNE, οι συμπρόεδροι του κουρδικού PYD ενημερώνουν στην επιστολή τους τον Γ.Γ. του ΟΗΕ για το κουρδικό ζήτημα και ζήτησαν συνάντησή μαζί του.

Την ίδια ώρα η Τουρκία, διεθνώς απομονωμένη, βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην εθνικιστική και ισλαμιστική υστερία που καλλιεργούν τόσο οι “κοσμικοί” κεμαλιστές όσο και οι ισλαμιστές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια Μέση Ανατολή που αλλάζει ραγδαία, η Τουρκία καθημερινά αποδεικνύει ότι όχι δεν μπορεί να ακολουθήσει αλλά μάλλον αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα