Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΝΔ καταπίνει τον Αθανασίου και διυλίζει τη Θάνου – Όλα για την αλλαγή ατζέντας

Η ΝΔ καταπίνει τον Αθανασίου και διυλίζει τη Θάνου – Όλα για την αλλαγή ατζέντας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Άρειος Πάγος, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Δικαιοσύνη, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Επιλεκτική δυσανεξία στη δήθεν… διάκριση των εξουσιών επιδεικνύει η ΝΔ, η οποία στην προσπάθειά της να θέσει ως πρώτο θέμα της επικαιρότητας τη Δικαιοσύνη και να περάσει σε δεύτερη μοίρα την οικονομία, εγκαλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για την επιλογή της ε.τ. Προέδρου του Αρείου Πάγου ως άμισθη επικεφαλής του Νομικού Γραφείου της ΓΓ του Πρωθυπουργού.

Η ΝΔ με αυτόν τον τρόπο δεν φαίνεται να παρουσιάζει τα ίδια αντανακλαστικά, καθώς τώρα σηκώνει το θέμα της κας Θάνου, ενώ νωρίτερα, πριν από λίγα χρόνια είχε “καταπιεί” την υπουργοποίηση μέσα σε μία βραδιά του Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος τότε ήταν εν ενεργεία αντιεισαγγελέας.

Όπως σωστά υπενθυμίζει η Εφημερίδα των Συντακτών, τότε, το 2012, ο κ. Αθανασίου παραιτήθηκε προκειμένου να εκλεγεί χωρίς σταυρό στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και να αναλάβει στη συνέχεια το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ είχε εξ αρχής αποδείξει ότι είτε γνώριζε είτε μάντευε πολύ καλά τις απόψεις και τις πλειοψηφίες στα όργανα της Δικαιοσύνης!

Η μόνη απόφαση που τελικά διέψευσε την εκτίμησή του ήταν η απόφαση περί αντισυνταγματικότητας του Νόμου Αθανασίου περί ποινικής απαλλαγής καταχραστών του Δημοσίου, με δική του διάταξη τον Απρίλη του 2014 στον νόμο 4262/2014 που κρίθηκε ομόφωνα αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ο Χ. Αθανασίου είχε εκ των υστέρων δηλώσει ότι όλα έγιναν εκ παραδρομής και όχι με σκοπό να αθωωθούν και να αποφυλακιστούν συγκεκριμένοι καταχραστές του Δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα έδινε αυτή τη δυνατότητα μέχρι που η Ολομέλεια έκρινε τη διάταξη αντισυνταγματική.

Τώρα ανακάλυψαν βλάβη της Δικαιοσύνης λόγω της νέας θέσης της Β. Θάνου. Τότε;

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η μετακίνηση κορυφαίων δικαστικών λειτουργών σε αντίστοιχα πόστα δεν είναι κάτι καινούργιο. Πιο πρόσφατο είναι το παράδειγμα του ε.τ. Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου, ο οποίος “μετακόμισε” από το ΣτΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, ως επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΔ

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας.

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την Κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών.

Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου.

Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

Σχετικά άρθρα