Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Κουρουμπλή προς Τουρκία: “Δεν είναι το Αιγαίο ξέφραγο αμπέλι”

Μήνυμα Κουρουμπλή προς Τουρκία: “Δεν είναι το Αιγαίο ξέφραγο αμπέλι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Εμπόριο Ναρκωτικών, Λιμενικό Σώμα, Ναρκωτικά, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τουρκία, Τουρκικό Εμπορικό Πλοίο,

«Δεν είναι το Αιγαίο ξέφραγο αμπέλι», τόνισε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «δεν συνηθίζουμε εμείς να κάνουμε αυτά τα πράγματα [σ.σ. της προβοκάτσιας]. Εμείς θέλουμε να υπάρχει μία ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στις δύο χώρες και νομίζω ότι αυτό κάνουν σταθερά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, αυτό κάνουμε κι εμείς».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι «η πληροφορία πως το πλοίο στη Ρόδο μετέφερε ναρκωτικά ήταν ακριβής» και ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι «θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την καταδίωξή του και μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες. Δεν το πράξαμε για αυτονόητους λόγους. Ειδοποιήσαμε την απέναντι πλευρά ότι έχουμε αυτή την πληροφορία και ότι συνέβη αυτό το γεγονός. Από κει και πέρα είναι ευθύνη της γειτονικής μας χώρας για τις περαιτέρω ενέργειες για το συγκεκριμένο πλοίο».

Η μία μετά την άλλη επιτυχία του Λιμενικού για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης ναύλωσης σκαφών έχει φέρει στο φως χρήσιμα στοιχεία.

«Δυστυχώς η ανοχή εκλαμβάνεται πολλές φορές ως αδυναμία και αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το συνεχίσουμε. Το ίδιο γινόταν και με τα τουριστικά σκάφη αναψυχής. Επί πέντε χρόνια όργωναν το Αιγαίο πλοία με τουρκική σημαία, αλλά και άλλη σημαία, χωρίς να πληρώνουν κανέναν φόρο, φτιάχνοντας παράνομα ναυλοσύμφωνα», κατέληξε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα